Vodafone’un şifresi

Vodafone’un şifresi

Vodafone Türkiye CEO’su Vitai, tüketicilerin üç oyunculu mobil piyasada neden kendilerini tercih edeceğini şu sözlerle aktardı: Şebeke ve serviste en iyi olacağız. Marka bilinirliğimiz yüksek. Vodafone markalı telefonlarımız var. Telsim’i devralan Vodafone Türkiye’nin CEO’su Attila Vitai, altyapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ve tüketicilere söz verdikleri gibi yakın zamanda şebeke kalitesinde ulaşılabilen en iyi seviyeye çıkalacağını açıkladı.

Vodafone_logo_02Türkiye piyasasında Turkcell’in yüzde 60’a varan pazar payı olduğu düşünüldüğünde, rekabette hangi faktörlerin Vodafone’u öne çıkaracağını sorduğumuz Vitai, kendilerinin güçlü olduğu yanları ve rakipleriyle aralarını açacak özellikleri üç ana başlık altında sıraladı. Genel olarak 'şebeke-servis kalitesi’, 'marka bilinirliği’ ve 'Vodafone cep telefonları’ olarak tanımladığı üç ana başlığın kendileri için piyasada öne çıkmada temel taşlar olacağını söyleyen Vitai, bu konular hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

Şebeke - Servis kalitesi
Attila Vitai, “Altyapı şebekelerini baştan ele aldık, yeniliyoruz. Kaliteli bir seviyeye çekeceğiz. Bununla birlikte yeni nesil servisleri Türkiye’de devreye sokacağız. Yakın zamanda tüm dünyada Vodafone kullanıcıları tarafından kullanılan içerik ve bilgi servisleri kullanılmaya başlayacak. Tüm bunlarla birlikte mobil piyasada tüketiciler için birçok yeniliği tanıtacağız” dedi. Vodafone’un katma değerli içerik servislerini topladığı “Vodafone Live” içinde Google, Google Maps, eBay, YouTube gibi firmalarla birlikte geliştirdiği birçok uygulamanın yanı sıra bilgi hizmetleri yer alıyor. Türkiye’de cep operatörü Avea 'biDünya’, Turkcell ise 'Turkcell-im’ ile bu alanda Vodafone ile rekabet edecek. Turkcell, bu kategoride öncelikle 'GPRSLand’i, ardından Shubuo’yu büyük umutlarla kurup, 'kullanıcı rakamı açıklayacak seviyeye gelmediği’ gerekçesiyle kapatmıştı. Vodafone’un bu atağıyla birlikte, piyasada bu kategoride de ciddi bir rekabet yeniden başlayacak.

Marka bilinirliği
Vodafone 200 milyon aboneyle dünyanın en büyük cep telefonu operatörü konumunda bulunuyor. Bu durumun kendileri için önemli bir avantaj sağladığını söyleyen Attila Vitai, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de bizi rekabette öne çıkarak alanlardan birisi de bu konu. Vodafone’un marka bilinirliğinin üst seviyede olduğu önemli bir gerçek. Türkiye’de de marka bilinirliğimiz üst seviyede. Bu durum tüketicilerin Vodafone’u seçmelerinde önemli bir gösterge olacak.”

Vodafone cep telefonları
Vodafone’un iddialı olduğu önemli bir alanın da cep telefonu üreticileriyle, Vodafone markalı cep telefonları konusunda yaptıkları anlaşmalar olduğunu söyleyen Attila Vitai, Türkiye’de de yakında bu çerçevede önemli gelişmeler yaşanacağını sözlerine ekledi. Vitai, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu alanda çalışmalar tamamlanmak üzere. Önümüzdeki altı hafta içinde Vodafone markalı cep telefonları ile Türkiye pazarına önemli bir giriş yapacağız.” Vodafone, tüm dünyada büyük ölçekli anlaşmalar yapıp kendi markasıyla cep telefonu ürettirerek, abonelerine cazip fırsatlar sunuyor. Bunun için Nokia, Samsung, Motorola ve Sony Ericsson gibi dünya devleriyle birlikte çalışan Vodafone, ayrıca Formula 1 için tasarlanan Vodafone Mclaren Mercedes markalı cep telefonlarının da satışını yapıyor.

Vodafone


Tri-Band nedir?
Cep telefonunun GSM 900, GSM 1800 ve GSM 1900 gibi üç farklı frekans bandında çalışabilmesidir.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 15.03.2007
Kaynak: Milliyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler