Avaya, çözümlerini Google uygulamalarıyla birleştirdi

Avaya, çözümlerini Google uygulamalarıyla birleştirdi

Avaya küçük çaplı şirketlere verdiği hizmet standardını daha üst seviyeye çıkartmak ve yeni yetenekler geliştirebilmek için Google Enterprise Professional™ programına katıldığını açıkladı. Google Enterprise Professional programı, Google işletme ürünlerine değer katan servisi sunan geliştiricileri, danışmanları ve bağımsız bilgisayar programı satıcılarını kapsıyor. Şirket iletişim uygulamaları, sistemler ve hizmetler sağlama alanında lider olan Avaya, şirketlerin verimliliklerini artırabilmeleri ve müşterilerine daha mükemmel hizmet sağlayabilmeleri için akıllı iletişimin gücü ile Web hizmetlerini birleştirmeyi planlıyor.

Google ile yaptığı anlaşma göre, Avaya, e-mail, anında mesajlaşma(IM), takvim ve Web yayınları için abonelik hizmeti olan Google Apps™ Premier Edition programı ile Avaya’nın küçük çaplı işletmelere yönelik gelişmiş iletişim çözümleri için teklif geliştirecek, pazarlayacak ve destekleyecektir. Google Apps™ kendi alan adlarını (domain name) kullanan organizasyonlara basit, güçlü iletişim ve işbirliği araçları sağlıyor. Google Apps hizmeti ile kullanıcılar, kendi alanlarında Gmail™, Google Calendar™, Google Talk™ ve Google Docs & Spreadsheets™ gibi araçları kullanarak sisteme bağlı olarak daha verimli çalışıyorlar. Bütün bu hizmetler Google tarafından sunulduğundan indirilmesi, yüklenmesi veya bakım yapılması gereken herhangi bir yazılım ya da donanım gerek yoktur.

Çözümlerin odaklanacağı açık standart-tabanlı yeteneklere örnek olarak; aboneler kontak bilgilerini, çevirimiçi olması bilgilerini, ve uyarılarını paylaşabilirler; ses mesajlarına, e-mail’lerine, anlık mesajlarına(IM), ve faks mesajlarına tek bir posta kutusundan erişebilirler; ve Google Talk™ anlık mesajlaşma hizmet iletişim ağı üzerinden telefon görüşmelerini yapabilirler. Firmaların ortak çalışmaları ilk olarak 2007 sonbaharında piyasaya sürülecek olan Avaya’nın küçük ve orta çaplı işletmelerine yönelik Avaya IP Office iletişim çözümüne odaklanacaktır. Daha sonraki çözümlerin küçük ve orta çaplı firmaların verimliliklerini artırmaya ve maliyetlerini azaltmaya yönelik olması beklenmektedir.

Avaya’nın Aksesuarlar, Gezginlik ve Küçük Sistemler Bölümü başkan yardımcısı ve genel müdürü Geoffrey Baird “Avaya kurumsal iletişim ile Web hizmetlerinin entagrasyonunu hızlandırmak için Google’la çalışmaktadır. Google Apps Premier Edition sunduğu güçlü API (Uygulama programı arayüz)’lerle, Web ve iletişim içeriklerine PC, telefon, ya da cep telefonundan erişilebilmesi ile küçük işletmelerdeki çalışanların verimliliğinin artması ve işletmelerin iletişim yatırımlarından daha fazla kazanması için yaratıcı çözümler sağlar.” dedi.

Avaya Google işbirliği kullanıcılara önemli yararlar sağlıyor. Örneğin; Kuzey Amerika’da bulunan bir tekstil üretim uzmanı, Çin’de bulunan fabrikalarından biriyle Google Talk™ ile uzun mesafe görüşmesi yapabilir ve müşterileriyle konuşurken Avaya’nın sunduğu profesyonel ses ve veri iletişim çözümünü kullanabilir. Bu durumda, Avaya iletişim çözümü ile Google Talk™ ‘un entegrasyonu ile, tekstil firması sahibi Google ağı üzerinden müşterisiyle konuşabilir ve de aynı anda Avaya çözümünden, gelişmiş iletişim olanaklarına erişebilir.



Eklenme tarihi: 11.03.2007

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler