Gerçek Dünya telefonu

Gerçek Dünya telefonu

Samsung çıkardığı yeni cep telefonuyla yeni bir çağın başlangıcını müjdeliyor. Kullanıcılar artık artık dünyanın her yerinde mobil iletişimin keyfini sürebilecek. Samsung Electronics ve SK Telecom, CDMA, GSM ve JCDMA gibi mobil iletişim standartlarını destekleyerek dünyanın 90 ülkesinde dolaşım (roaming) hizmetinden otomatik olarak yararlanılmasını sağlayan “Gerçek Dünya Telefonu SCH-V920” modelini birlikte pazarlayacaklarını açıkladı. Söz konusu model, Japonya’yı da içerecek şekilde dünya çapında otomatik dolaşım olanağı sağlayan ilk model olacak.

Samsung_SCH-V920Kuzey, Orta ve Güney Amerika’nın yanı sıra Asya gibi 800 MHz’lik CDMA standardının kullanıldığı pazarları destekleyen telefon, ayrıca 900 ve 1800 MHz GSM standartlarının geçerli olduğu Avrupa, BDT ve Okyanusya pazarları ile Japonya’da geçerli olan JCDMA şebekelerinde de kullanılabiliyor. Geçmişte kullanıcılar küresel dolaşım hizmetinin keyfini kendi telefonlarıyla yalnızca Kuzey, Güney ve Orta Amerika ile Asya’da sürebilirken, dolaşım hizmetini Avrupa ve Japonya’ya da taşımak için geliştirilen son teknoloji ürünü telefon, bu özelliğiyle sık sık okyanus ötesi yolculuk yapması gereken iş adamları için “olmazsa olmaz” bir ürün haline gelmeye aday. Gerçek Dünya Telefonu sayesinde SMS aktarımı ve Arayan Numarayı Gösterme (CID) gibi özellikler artık Avrupa gibi GSM bölgelerinde de olanaklı hale geliyor. Şık ve ince tasarımıyla dikkat çeken Gerçek Dünya Telefonu Anycall tercüme programı, 1.3 megapiksel kamera, Bluetooth, navigasyon ve MP3 gibi son teknoloji ürünü özellikleri desteklemekten de geri kalmıyor. Telefon gri, kırmızı, gümüş ve beyaz olmak üzere dört ayrı renk seçeneğiyle piyasaya sunuluyor.

CDMA nedir?
(Code Division Multiple Access) Kod Bölümlü Çoklu Erişim. Kuzey Amerika, Kore ve Japonya’da kullanılan ikinci ve üçüncü jenerasyon sistemlerin kullandığı protokol tipi. CDMA, tek bir transmisyon kanalının birden fazla kullanımına açarak bantgenişliğinin daha verimli olarak kullanımını sağlar.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 9.03.2007

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler