Turkcell'e 3 Milyar dolarlık sendikasyon kredisi

Turkcell'e 3 Milyar dolarlık sendikasyon kredisi

Mobil iletişimin Türkiye’deki öncü firması Turkcell bugün yaptığı açıklamayla Akbank T.A.Ş., Citibank, N.A., Garanti Bankası A.Ş., HSBC Bank plc, J.P. Morgan plc ve Standard Bank plc’nin İlk Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici Bankalar olarak görev aldıkları 3 milyar ABD Doları tutarında teminatsız sendikasyon kredisi anlaşmasını imzaladığını duyurdu. Bu meblâğ, Türkiye’de şimdiye kadar bir şirkete verilen en büyük teminatsız sendikasyon kredisini oluşturuyor.

Turkcell Kredi Söz konusu kredi, her biri 1’er milyar ABD Doları tutarında ve sırasıyla 3, 5 ve 7 yıl vadeli A, B ve C dilimlerinden oluşacak şekilde yapılandırıldı. Yalnız A ve B dilimlerinin sendikasyona dahil edildiği kredinin, C dilimi ise Akbank T.A.Ş. ve Garanti Bankası A.Ş. tarafından tamamen üstlenilip, A ve B dilimleriyle paralel ticari şartlar taşıyan itfalı bir kredi olarak yapılandırıldı.

İmza töreninde öncelikli olarak söz alan Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, bir iletişim ve teknoloji şirketi olarak Turkcell’in aldığı krediyi potansiyel yatırım fırsatlarında kullanacağını belirterek, önümüzdeki dönemde Turkcell’in daha da büyümesine önemli ivme kazandıracağını sözlerine ekledi.

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul “Sağlanan kredinin tutarı ve koşulları, Turkcell’e ve ülkemiz ekonomisine güvenin göstergesidir. Kredinin kullanım amacının yurtdışı yatırımlarının finansmanı olması, kurulduğu günden bugüne çok başarılı performans sergileyen ve kısa sürede ülkemizin en büyük şirketlerinden biri olan Turkcell’in geleceğe dönük büyüme hedefini göstermektedir.” dedi.
HSBC Genel Müdürü Piraye Antika ise Turkcell’in, kurulduğu günden bu yana çok başarılı bir performans gösterdiğini ve Türkiye’nin dünya çapındaki gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Talebin oldukça yüksek toplandığı bu kredi anlaşmasının, Turkcell’in uluslararası finans piyasalarındaki güç ve itibarı ile uluslararası bankacılık camiasıyla sürdürdüğü ilişkilerin kalitesini yansıttığını sözlerine ekledi. Antika, konuşmasında konsorsiyumu oluşturan ilk yetkilendirilmiş lider düzenleyici bankalara teşekkür etti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen “Hepimizin bildiği gibi Turkcell, Türkiye ve bölgedeki konumu, iletişim sektöründeki liderliği, yenilikçiliği ve sağlam mali yapısıyla, bankaların kredi vermek için adeta yarıştıkları bir şirket. Sendikasyon kredisinin Turkcell’e, ülkemizde ve bölgede sağladığı başarıyı, uluslararası pazarlarda da sürdürmesi için önemli destek sağlayacağına inanıyoruz. Bu inançla sendikasyona, bugüne kadar tek şirkete verdiğimiz en yüksek miktarda krediyle katılıyoruz” dedi.

Uluslararası alanda büyümeye yönelik muhtemel şirket satınalmaları ve stratejik yatırımlar dahil olmak üzere, Turkcell ve iştiraklerinin genel kurumsal amaçları için kullanılacak olan kredi, ABD Doları cinsinden kullandırılacak.

Kredi anlaşmasında yer alan bankalar grubunun kompozisyonu ise ilişkilerin sağlamlığının kanıtı ve en yüksek kalitedeki Türk firmalarına yönelik olarak süregelen güçlü talebin işareti olarak gösteriliyor.



Eklenme tarihi: 28.02.2007

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler