Avea, 76.000 şarkıyı kullanıcılarına sunuyor

Avea, 76.000 şarkıyı kullanıcılarına sunuyor

Avea, Müzik Yapımcıları Derneğinin (Müyap) dijital ortama 1 Mart 2006 itibariyle taşıdığı 76.000 müzik eserinin tamamını, eğlence ve müzik servisi Müzikİndir üzerinden kullanıcıların hizmetine sundu. 31 Ekim 2006’da yayına alınan Müzikİndir servisi hakkında detaylı bilgi veren Avea Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür yardımcısı İlker Koçak, ilk 3 ay içinde hedefledikleri satış rakamlarını 1 ay içerisinde gerçekleştirdiklerini ve sonuçların umut verici olduğunu açıkladı.

Koçak sözlerine şöyle devam etti: “Bu zamana kadar Müzikİndir servisinden 200.000 den fazla şarkı indirme talebi aldık. İndirilen her şarkının telifinin eser sahibine ulaşmasından dolayı çok memnunuz. Bildiğiniz üzere, 2007 yılında müzik konusunda çok iddialıyız. Avea olarak, dijital ortamda sunduğumuz ve sunmaya devam edeceğimiz müzik servisleriyle bir yandan korsanla da mücadele edeceğiz. Müzikİndir, Avea’nın şu ana kadar hizmete sunduğu Ringa, AveaMüzik ve Fonses gibi servislerine yeni bir halka olarak eklendi. Koçak, 4 ayda şarkı indirme talebi sayısını 200.00 olarak verirken, bunun %70’inin faturalı hat kullanıcıları ve %30’u faturasız hat kullanıcıları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.”

Müzikİndir’de şarkı indirme faturalı hatlar için 2,70 YTL, faturasız hatlar için 25 kontör olarak ücretlendiriliyor. Şarkı indirme sırasında kullanılan GPRS bağlantısından ise ücret alınmıyor.

Nokia N73


GPRS nedir?
General Packet Radio Service – Genel Paket Radyo Servisi. Yüksek hızlı paket veri iletimine imkan veren ve 2.5G'nin temelini oluşturan teknoloji. WAP'ta 9600 bit/sn olan veri aktarım hızı GPRS ile 44,000 bit/sn mertebelerine ulaşmıştır.

Daha fazlasın Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 25.02.2007
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler