Kaspersky’den cepte güvenlik

Kaspersky’den cepte güvenlik

Güvenli içerik yönetimi çözümleri üreten Kaspersky Lab, bugün Symbian ve Windows Mobile işletim sistemlerini kullanan cep telefonlarını (akıllı telefonlar) cep telefonlarına yönelik kötü niyetli programlara karşı koruyan bir ürün olan Kaspersky Antivirüs Mobile 6.0 ürününü piyasaya sürdüğünü duyurdu. Kaspersky Antivirüs Mobile 6.0, akıllı telefonları kötü niyetli programlardan ve istenmeyen SMS/MMS mesajlarından koruyan, tamamen fonksiyonel ve entegre bir güvenlik çözümüdür ve yeni çıkan bu son sürümde de programın performansını arttıran ve daha fazla kullanım kolaylığı sunan bir dizi yeni teknoloji ve özellik de bulunmaktadır. LGKaspersky Antivirüs Mobile, tehlikelere karşı koruma sağlamak amacıyla gerçek zamanlı antivirüs koruması ve talebe bağlı tarama özelliklerini barındırmasının yanı sıra, istediğiniz telefon numaralarını kara listeye almak suretiyle de istenmeyen SMS/MMS mesajlarından koruma sağlıyor. Gerçek zamanlı antivirüs koruması, kablosuz bağlantıları izlemekte ve EMS/MMS mesajlarıyla birlikte senkronizasyon sırasında PC’den aktarılan her tür veriyi de tarıyor. Esnek ayarları, kullanıcının telefonun antivirüs durumunu görüntülemesine imkan tanır ve ayrıca bünyesinde programın gerçekleştirdiği tüm eylemleri kaydeden bir de kütük dosyası barındırır.

Kaspersky Antivirüs Mobile 6.0, akıllı telefonun en güncel kötü niyetli programlara karşı dahi korunmasını sağlayan bir antivirüs veritabanı güncelleme özelliği de içermektedir. Güncellemeler programda yerleşik bir zaman planlayıcı sayesinde otomatik olarak yüklenebildiği gibi kullanıcı istediği zaman da güncelleme yapabilmektedir. Veritabanı güncellemeleri, Kaspersky Lab sunucularından WAP veya HTTP vasıtasıyla indirilmektedir. Kaspersky Antivirüs Mobile, günümüzün akıllı telefonlarında mevcut gelişmiş özelliklerden de yararlanır: cihazın yerleşik web tarayıcısı, güncellemeleri indirmek ve tespit edilen her tür kötü niyetli program hakkındaki bilgileri görüntülemek için kullanılabilir. Cep telefonu koruma sistemlerinin eski sürümleriyle karşılaştırıldığında bu yeni nesil çözüm, taranan nesneleri işleyen ve BT tehlikelerine karşı koruma sunan çok daha kapsamlı özelliklere sahip bir dizi araç sayesinde de önemli ölçüde gelişmiş fonksiyonalite sunar. Kaspersky Antivirüs Mobile 6.0, tekil nesnelerin (dosyalar veya klasörler) taranması ve virüslü nesnelerin önemli bilgilerin silinmesini önlemek amacıyla karantinada saklanması gibi daha önce mevcut olmayan bir dizi özellik de içeriyor. Bu antivirüs ürünü, kötü niyetli kodların dağıtılması için siber dünyanın suçluları tarafından sıkça kullanılan .sis dosyalarını açma ve içeriğini tarama gibi özellikleri sayesinde çok daha etkin bir hal almıştır. Ürünün antivirüs motorunun optimizasyonu da daha yüksek performans seviyelerine erişmeyi olanaklı kılmaktadır.

Symbian Akıllı telefon kullanıcıları, Kaspersky Antivirüs Mobile 6.0’ın alanında öncü olan istenmeyen postaları önleme özelliğini epey beğenecek. İstenmeyen postaları engelleme modülü, kullanıcıyı SMS/MMS şeklinde gönderilen toplu mesajlardan/reklamlardan korumaktadır. Kullanım kolaylığını en üst seviyeye çıkartmak için modülde ‘Etkinleştir’, ‘Sadece K/B Listeler’ ve ‘Devredışı Bırak’ gibi önceden tanımlanmış üç farklı filtreleme seviyesi uygulanmaktadır. ‘Etkinleştir’ modundayken modül, kullanıcı tarafından derlenen kara liste ve beyaz listeyi esas alarak gelen mesajları filtreler. Bu iki listenin hiçbirisinde bulunmayan bir telefon numarasından mesaj alındığındaysa istenmeyen postaları önleyen bu modül, kullanıcıdan mesajı engellemesi veya izin vermesi ve ardından da mesajı gönderen numaranın listelerden birine atanması komutunu vermesini ister. Bu modda istenmeyen postaları engelleme modülü, kullanıcının sadece ihtiyaç duyduğu mesajları almasını sağlayan, kişisel bir SMS/MMS filtresi gibi çalışır. the ‘Sadece K/B Listeler’ modundaysa sistem, sadece kara liste ve beyaz listeden aldığı bilgilere göre gelen mesajları filtreler. Hiçbir listede bulunmayan numaralardan gelen mesajlarsa kullanıcı uyarılmadan alınır. Son olarak da ‘Devredışı Bırak’ modunda gelen mesajlar filtrelenmez. Bu ürün, Symbian işletim sisteminin 6.x, 7.x, 8.x – Series 60, 80 veya UIQ sürümüne veya Windows Mobile 2003 (akıllı telefonlar için, Phone Edition) ve 5.0 sürümlerini temel alan akıllı telefonlara yüklenebilir.



Eklenme tarihi: 19.02.2007
Kaynak: Tubider

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler