Nokia, mobil internet vizyonuyla mobil iletişimin çehresini değiştiriyor

Nokia, mobil internet vizyonuyla mobil iletişimin çehresini değiştiriyor

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia’nın Başkanı ve CEO’su Olli-Pekka Kallasvuo, Barselona’da düzenlenen 3GSM Kongresi’ne katılarak şirketin vizyonu hakkında açıklamalar yaptı. Kallasvuo, Nokia’nın mobilitedeki yeni aşamaya öncülük etmeye kararlı olduğunu ifade etti ve İnternet bağlantısını destekleyen yeni ürün ve hizmetleri tanıttı. Nokia CEO’su, şirketin, insanların iş ve özel yaşamlarında mobiliteyi kullanma biçimlerini nasıl değiştireceğini de anlattı. 3GSM Kongresi’ndeki Nokia basın toplantısında bir konuşma yapan CEO Olli-Pekka Kallasvuo, şunları ifade etti: “Mobilite ve İnternet giderek daha fazla bütünleşiyor fakat sektörümüz bu durumun yarattığı olanakların sadece az bir kısmını değerlendirebiliyor. Bu anlamda değişimin öncüsü olarak, mobil cihazları işimiz ve özel hayatımız için kullanma biçimlerimizi tamamen değiştirecek bu yeni bağlantı seçeneklerini değerlendirme konusunda liderlik ediyoruz. Bugün tanıttığımız ürünler, yeni yaşam tarzlarının bir parçası olacağına ve daha yaygın biçimde kullanacağımıza inandığımız bazı temel alanları yansıtıyor.”Nokia_772

İş hayatında mobilitenin bir sonraki adımı

Nokia’dan yapılan açıklamalarda, özellikle iş hayatında mobilitenin yaygınlaşmasının önündeki engellerin kaldırılması üzerinde duruldu. Ayrıca profesyonellerin ve firmaların bu mobiliteden faydalanması için daha kolay ve cazip öneriler sunulması gerektiği vurgulandı. Nokia etkinlikte, profesyoneller için tasarlanmış üç yeni Nokia Eseries cep telefonunu tanıttı: ince tasarımlı ve e-posta için optimize edilmiş Nokia E61i, kayan kapağıyla tarz yaratan Nokia E65 ve efsanevi Communicator’ın, HSDPA* (High Speed Downlink Packet Access – Yüksek Hızlı Veri Paketi İndirme) ve entegre GPS gibi gelişmiş teknolojilerle donatılmış “hepsi bir arada” versiyonu Nokia E90 Communicator. Hepsi de 3G ve WLAN* teknolojilerini, esnek S60 yazılım platformunu destekleyen bu yeni ve şık cihazlar, profesyonellerin mobil bir dünyada iş yapma deneyimlerini geliştirmeyi hedefliyor. Ayrıca her üç cihazda da üstün kaliteli kamera yer alıyor. Nokia E65’in 2007 yılının ilk çeyreğinden itibaren yaygınlaşması beklenirken, Nokia E61i ve Nokia E90 Communicator’ın 2007’nin ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacağı belirtiliyor.

Nokia ayrıca, sektörün en esnek platformu olan ve mobil e-posta, mobil dosya ve veri senkronizasyonu, üstün güvenlik ve cihaz yönetimi olanakları ile Nokia Eseries ürünlerinin yanı sıra 100’den fazla cihazı destekleyen Nokia Intellisync Mobile Suite 8.0 mobil platformunu da tanıttı. Sektörde en çok sayıda cihazı destekleyen bu platformdaki yeni özellikler arasında, iki aşamalı lisanslama modeli, yeni bir kullanıcı arayüzü, genişletilmiş mobil güvenlik, daha fazla dil ve bağlantı destekleri yer alıyor.

Nokia_01


Yeni eğilim: navigasyon
Mobil cihazlar açısından en hızlı gelişen alanlardan birisi olan lokasyona dayalı hizmetlerin sunduğu büyük potansiyeli gören Nokia, geniş kitlelere hitap eden navigasyon özellikli cep telefonu Nokia 6110 Navigator’ı da 3GSM Kongresi’nde tanıttı. Entegre GPS işlevi sunan Nokia 6110 Navigator, kullanıcıların bulundukları yeri haritada kolayca görmelerini; gitmek istedikleri noktayı aramalarını; belirli rotaları bulmalarını; restoranlar, oteller ya da mağazalar gibi ilgi noktalarını keşfetmelerini sağlıyor. Her ayrıntıyı içeren 3 boyutlu navigasyon özelliğiyle Nokia 6110 Navigator, belirli bir noktaya araçla ya da yaya olarak ulaşmanın en kolay yolunu sunuyor. Sesli rehber ile verilen net yönergeler ve yön okları da hedefe en hızlı şekilde varmayı sağlıyor. Nokia 6110 Navigator’ın, 2007 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Mobil İnternet videosu
İnternet videolarının önemini bilen Nokia, tüm mobil video kaynaklarını buluşturan yeni Nokia Video Center’ı da tanıttı. Ayrıca, Nokia’nın bu anlamda ilk küresel iş ortağının YouTube™ olduğu açıklandı. Nokia Video Center, en popüler içeriklerin Nokia Nseries multimedya bilgisayarında aranması, izlenmesi ve saklanması için rahat bir arayüz sunarak, geniş kapsamlı ve kullanımı kolay bir mobil video RSS ve video hizmeti sağlıyor. Bu uygulama, farklı markaların video RSS hizmetlerini, İnternet videolarını ve PC’den indirilen “sideloaded” videoları tek bir yerde birleştiriyor. Nokia Video Center, Nokia Nseries multimedya bilgisayarlarının satıldığı tüm ülkelerde kullanılabilecek. Bu uygulama, öncelikle Nokia N95’lere, ardından da yeni Nokia Nseries ürünlerinin çoğuna yüklenmiş olacak.

Nokia, Barselona’da düzenlenen 3GSM Kongresi’nde, yeni Nokia 3110 Classic cep telefonunu da tanıttı. Son derece sağlam ve güvenilir olan bu yeni Nokia cep telefonunda, FM stereo radyo, genişletilebilir hafızalı müzikçalar, video zil sesleri ve 1,3 megapiksel kamera yer alıyor. Nokia 3110 Classic, pek çok özelliği uygun bir fiyata sunuyor. Nokia 3110 Classic’in 2007 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Nokia Bluetooth Display Car Kit CK-15W de Barselona’da tanıtılan ürünler arasında. Yeni Nokia 3110 Classic ve daha pek çok cep telefonu ile uyumlu olan araç kiti, araç içinde kolayca iletişim kurulmasını sağlıyor. Cep telefonundaki 2.2” renkli ekranla arama işlemleri kolayca izlenebilir ve kontrol edilebiliyor. Araç kitinin 2007 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor. Nokia 3GSM Kongresi’nde, Telecom Italia ile yaptığı bir yazılım işbirliğini de duyurdu. Bu işbirliği kapsamında Telecom Italia S60 yazılımını kullanmaya başlayacak ve böylece hizmet portföyünü daha da geliştirecek.



Eklenme tarihi: 16.02.2007

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler