Windows Mobile 6.0 çıktı

Windows Mobile 6.0 çıktı

Gözler son dönemde Vista üzerinde olsa da, Microsoft taşınabilir el cihazları ve cep telefonları için geliştirdiği işletim sisteminin yeni versiyonunu duyurdu: Windows Mobile 6.0. Bu işletim sistemine sahip cihazların 2007 2. - 3. çeyreğinde boy göstermesi bekleniyor.

Görünüş olarak çok fazla yenilik yok; esas yenilikler kaputun altında. Microsoft, yeni mobil işletim sisteminin daha eski versiyona nazaran daha fazla işlemci ve bellek gerektirmeyeceğini belirtiyor. 6. versiyon ile Office 2007 ve Outlook 2007 ile daha gelişmiş senkronizasyon özelliğinin yanında,Microsoft'un kurumsal uzaktan mesajlaşma yazılımı olan Office Communicator yüklü geliyor. VoIP ve Live Messenger desteği de gelmiş.

Windows Mobile 6.0


Diğer özellikler:
  • E-postalarda HTML desteği
  • Windows Mobile için Windows Live Messenger
  • Windows Live Messenger için dosya transfer imkanı
  • mobile Outlook, Word, Excel, ve PowerPoint'in yeni versiyonları
  • Çalıntı cihazlar için uzaktan veri silme imkanı
  • .NET Compact Framework ve SQL Server'ın yeni entegre mobil versiyonları


Windows'un mobil işletim sistemi, 90'lı yılların sonlarına doğru PalmOs işletim sistemine cevap olarak çıkmıştı. Ancak Palm, 2005 senesinde Treo 650 ürünü ile Windows Mobile işletim sistemini kullanacağını açıklayınca önemli zafer kazanmıştı. Ancak bu alanda rakipleri sadece PalmOS değil ve pazara masaüstü işletim sistemleri kadar hakim değiller. Örneğin Nokia, Ericsson, Panasonic, Samsung ve Siemens gibi telefon üreticilerinin kurduğu ortak bir konsorsiyuma ait olan Symbian işletim sistemi; bazı cihazlarda kullanılan Linux sürümleri, veya OSX'in bir versiyonunu çalıştıran Apple'ın yeni iPhone'u ile rekabet etmek durumunda kalacak. Farklı plaformlara entegrasyon konusunda en avantajlı olan Linux; geleneksel cep telefonlarında ise Symbian'ın ezici bir üstünlüğü bulunuyor ancak "akıllı cep telefonları" için Windows Mobile'in şansı bulunmakta.



Eklenme tarihi: 15.02.2007
Kaynak: PCLabs

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler