Sony Ericsson’dan cep telefonu bombardımanı

Sony Ericsson’dan cep telefonu bombardımanı

Sony Ericsson Genel Müdürü Fatih Gemalmaz, 2006 yılında Türkiye’de cep telefonu piyasasının ciro olarak 1 milyar doları aştığını söyledi.

Sony Ericsson K810iSony Ericsson Genel Müdürü Fatih Gemalmaz, 2006 yılında Türkiye’de cep telefonu piyasasının ciro olarak 1 milyar doları aştığını söyledi. Önceki yıl bu rakamın 850 milyon dolar seviyesinde olduğunu açıklayan Gemalmaz, böylelikle cep pazarında yüzde 20’lik büyümenin yakalandığına işaret etti. 2006 yılının aralık ayından itibaren pazarda bir durgunluk yaşandığına dikkat çeken Gemalmaz, 2007’nin ilk ayında da bu durumun aşılamadığını belirtti.

Sony Ericsson Türkiye olarak belirledikleri hedefler doğrultusunda ilerlediklerini ve dönemsel olarak yüzde 8 - 10 aralığında bir pazar payına sahip olduklarını açıklayan Gemalmaz, özellikle Walkman serisi telefonlarda ciddi başarı yakaladıklarını açıkladı.

W800 serisiyle başlayan Walkman serisinin tüm dünyada 20 milyon satış rakamını yakaladığını belirten Gemalmaz, firmanın yakında piyasaya çıkaracağı yeni modellerle birlikte bu alanda ciddi büyüme beklediğini sözlerine ekledi.

Yenilerin en incesi
Dünyanın dördüncü büyük cep telefonu üreticisi olan SonyEricsson ikisi Walkman, ikisi Cybershot serisinde diğer dördü daha düşük segmentte yer alan sekiz yeni telefon modelini geçen hafta tanıttı. Özellikle düşük segmentte yer alan dört yeni model firmanın önümüzdeki dönemde pazar payını artırma hedefi için önemli rol oynayacak.

Sony Ericsson W610iWalkman telefon serisinde bulunan yeni modellerden W880, ince tasarımı, 2 megapiksel dijital kamerası ve 3G (Üçüncü Kuşak) şebeke teknolojisiyle öne çıkıyor. W880, 9.4 milimetre inceliğe sahip ve içerisinde 1 GB’lık hafıza kartı ile satışa çıkarılacak. Bu hafıza kapasitesiyle yaklaşık olarak 900 müzik parçasının cep telefonunda saklanması mümkün.

Walkman serisinin diğer modeli W610’de standart olarak 512 MB’lık hafıza kartı bulunuyor. SonyEricson’un Cybershot serisinde sunduğu yeni modelleri ise K810 ve K550. SonyEricsson bugüne kadar dijital fotoğraf özelliğiyle öne çıkan Cybershot serisinden 4.5 milyon adet telefon satışı yaptığını açıkladı.

Firmanın tanıttığı giriş seviyesindeki modeller ise K200, K220, J110 ve J120. Birbirleriyle benzer özellikler taşıyan bu modellerden K200 ve K220’de kamera özelliği öne çıkarken, J110 ve J120 modellerinde müzik ve FM radyo özelliği dikkat çekiyor.

Sony Ericsson W610i ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Sony Ericsson K810i ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Sony Ericsson K550i ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Sony Ericsson J110i ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Sony Ericsson J120i ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Sony Ericsson K200i ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Sony Ericsson K220i ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Eklenme tarihi: 13.02.2007

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler