Cep telefonunuzla dolandırılmayın

Cep telefonunuzla dolandırılmayın

Emniyet yetkilileri son dönem yoğunlaşan bir yönteme dikkat çekiyorlar. Bu yöntem nedeniyle cep telefonlarına 1 günde 4-5 milyar TL'lik ücret gelen ve cep telefonları kapanan kişiler var. İstanbul Emniyet yetkilileri, cep telefonu üzerinden gerçekleştirilen yeni tür bir dolandırıcılık konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Cep telefonunuzla dolandırılmayınBu yöntemde, cep telefonunuza bir mesaj geliyor ya da aranıyorsunuz. Bu mesajda ya da aramada sizin telefonunuzdan kendisine ya da karısına, kızına SMS ile ya da telefonlu olarak sürekli küfür edildiği bilgisi veriliyor ve bu küfürleri kesmeniz isteniyor. Küfürlerle ilgili olarak "Cumhuriyet Savcılığına Şikayet" ya da "kan davasına döner" türü tehditler savruluyor. Siz de doğal olarak bu tür bir hareketi yapmadığınızı söylüyorsunuz. Bunun karşılığında telefondaki kişi, "Komiser", "Teğmen" gibi sıfatlarla hitap ettiği bir kişinin yanında olduğunu ve sizin numaranızın network üzerinden inceleneceğini bildirerek "hatta kalmanızı" istiyor. Ya da "....şu numarayı tuşlayın, müşteri temsilcisine bağlanacaksınız, üçlü bir görüşme ile bu sorunun kaynağını bulalım." gibi bir cümle duyabiliyorsunuz.

Her iki durumda da, sizi arayan kişi görüşmenin biraz zaman alabileceğini söylüyor ve sizden kapatmamanızı istiyor. İşte o andan itibaren, arayan kişinin sistemindeki bir yazılım üzerinden sohbet hatlarına yönlendiriyorsunuz. Telefonu kapatmayı akıl edene kadar geçen sürede ise sanki sohbet etmişcesine bir telefon masrafı telefonunuza yansıtılmış oluyor.

Bu dolandırıcılık yöntemi ile telefonuna 1 gün içinde 4-5 milyar TL'lik ücret aksettirilen telefonlar olduğu bilgisini aldık. Üstelik örneğin Turkcell müşterisi iseniz, aylık kullanım oranlarınız ve başka bazı kıstaslar üzerinden tanımlanan bir müşteri kredibilite rakamını aşmış olmanız çok muhtemel hale geliyor ve cep telefonunuz kendiliğinden kullanıma kapatılıyor. Sohbet hatları bilindiği gibi dakikası kontürle ölçülen bir servis. Dolayısıyla kaç dakika bağlı kalırsanız, o kadar büyük bir fatura ile karşı karşıya kalıyorsunuz.



Eklenme tarihi: 12.02.2007
Kaynak: turk.internet.com | Aydın Şengör

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler