Cep numarası değişmeden farklı hatta geçiş başlıyor

Cep numarası değişmeden farklı hatta geçiş başlıyor

Telefon numarası değiştirilmeden, diğer bir GSM (cep telefonu) operatöründen hizmet alma olarak tanımlanan 'numara taşınabilirliği' uygulaması başlıyor. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 'Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'ne göre, uygulama, Telekomünikasyon Kurumu'nun bu konudaki referans veritabanını kurmasından itibaren 6 ay içinde başlayacak. Mobil numaralar numara taşınabilirliği kapsamına girecek. İşletmeciler, numara taşınabilirliğini sağlamakla yükümlü olacak.

Numara taşınabilirliğiNMT (Nordic mobil telefon sistemi) ile GMPCS (küresel mobil telefon sistemi) hizmeti için kullanılan abone numaraları taşınabilirlik kapsamında olamayacak. Ancak, söz konusu hizmetleri sunan işletmeciler de taşınmış numaralara doğru başlattıkları çağrıların abonenin hizmet aldığı şebekeye yönlendirilmesini temin etmekle yükümlü olacak. Aboneye tahsisli numara, numara ile ilişkili abonelik devam ettiği sürece taşınabilirlik kapsamında yer alacak.

Numara taşıma işlemi, talep edilmesi halinde gerçekleştirilecek. Numara taşınabilirliğinin tüketicilerde bir hareketliliğe yol açacağını belirten Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, buna karşılık pazar dengelerinde bir değişiklik beklemiyor. Yazılı bir açıklama yapan Ciliv, uygulama sürecinde müşterilerin mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan da sektörde gerçek rekabetin önündeki en büyük engellerden birinin kaldırılması yolunda önemli bir adım atıldığını açıkladı. "Ancak asıl iş, bugün itibarıyla başlamaktadır." diyen Türktan, tüketicilerin herhangi bir engellemeye maruz kalmaksızın bir an önce bu haktan istifade edebilmeleri için gerek Telekomünikasyon Kurumu
gerekse tüm GSM işletmecilerine önemli vazifeler düştüğünü kaydetti.



Eklenme tarihi: 8.02.2007
Kaynak: Zaman

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler