Başbakanlığın bilgi paylaşımı Cisco ile artacak

Başbakanlığın bilgi paylaşımı Cisco ile artacak

Cisco, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 5 ülkeye Cisco TelePresence (TeleVarlık) sistemi kuracağını duyurdu. Cisco, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 5 ülkeye Cisco TelePresence (TeleVarlık) sistemi kuracağını duyurdu. TelePresence sisteminin yüksek kaliteli görüntü, ses ve bilgi paylaşımı özellikleri sayesinde bu ülkelerin ileri teknolojiyi kullanarak daha kaliteli iletişim kurabilmeleri amaçlanıyor. Cisco'nun sistemi kuracağı ülkeler ise Mısır, Cezayir, Lübnan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri.

Bu proje, Cisco’nun Türkiye’nin Ekonomik ve Sosyal kalkınma programı hedeflerine uygun teknoloji yatırımı projeleri geliştirerek ülkesel dönüşüm ve ekonomik büyümeye katkıda bulunmayı ve Başbakanlığın yürüttüğü Türkiye e-dönüşüm programını desteklemek amacıyla geçtiğimiz Eylül ayında açıkladığı Türkiye yatırım planları kapsamında gerceklestiriliyor. İletişim Teknolojilerinin topluluklara ve ülkelere işbirliği, yüksek üretkenlik ve katma değer sagladiginin altini cizen Cisco Turkiye Genel Muduru Erkan Akdemir, `Yepyeni iletisim yontemlerinin, Turkiye gibi gelisen ulkelerin hem sosyal hem de ekonomik olarak gelişimi üzerinde kesin bir etkisi olacagina inanmaktayiz` dedi.

Cisco’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John Chambers “Gittikçe daha küresel hale gelen dünyada iletişim ve işbirliğinin önemi, yalnızca kişiler ve kuruluşlar için değil, ülkeler için de her geçen gün daha da artmaktadır. Cisco TelePresence sistemi, iletişim ve bilgi paylasimi konusunda tamamen yepyeni bir yöntem sunmaktadır ve bu teknolojinin bugün duyurulan ülkeler tarafından uyarlanması, gelişmekte olan ülkelerde varolan altyapıları kademe kademe ilerletme konusunda bilişim teknolojilerinin oynadığı rolü göstermektedir. Bu ülkelerde TelePresence gibi çığır açan teknolojilerin kullanımının, bir yandan kendi içlerinde, bir yandan da bölge içinde daha büyük bir etkileşim sağlayarak vatandaşların yaşam koşullarını önemli oranda arttıracak yeni yollar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Cisco Turkiye dahil bu 5 ulkeye, TelePresence sisteminin en yüksek versiyonu olan Cisco TelePresence 3000’i kuracak. Bu yılın sonuna doğru John Chambers bu ülkelerin yetkilileri ile eğitim ve sağlığın küresel anlamda önemini tartışmak üzere TelePresence sistemi üzerinden aynı anda görüşmeyi planlıyor.



Eklenme tarihi: 7.02.2007

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler