Türkiye'deki Javacılar 5 Şubat'ta buluşuyor

Türkiye'deki Javacılar 5 Şubat'ta buluşuyor

Günümüzde mobil uygulama ve servislerde yaygın biçimde kullanılan Java’daki yenilik ve gelişmeler, yurtdışından katılacak olan Java uzmanlarıyla birlikte 5 Şubat'ta İTÜ'de düzenlenecek Java Day’de masaya yatırılacak. Java'nın yaratıcısı Sun Microsystems, uygulama geliştirme dünyasının gündemindeki konulara ışık tutmak amacıyla geleneksel Java Day etkinliğini 4 yıl aradan sonra yeniden düzenliyor. Bu yıl 5 Şubat’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Java Day’e Ericsson ve Bilginç IT Academy sponsor olarak destek veriyorlar.

Sun Microsystems tarafından 1995 yılında tüm dünyada her an, her yer ve her araçta aynı dilin konuşulduğu bir gelecek için yaratılan Java, bugün bu amacı en iyi şekilde gerçekleştiriyor. Diğer programlama dilleri karşısında gücünü ve yaygınlığını her geçen gün daha da artıran Java bugün dünyada 5 milyonun üzerinde Java geliştiricisi tarafından kullanılıyor. Dünya çapında toplam 3.5 milyar Java’lı cihaz, 1,2 milyar Java’lı telefon, 800 milyon Java’lı PC ve 1.6 milyar Java kart bulunuyor. Java.com web sitesi de ayda 16 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. 2006 yılında açık kaynak kod haline gelen Java’yı kullananların sayısının 2009 yılına gelmeden 10 milyonlara varması bekleniyor.

Mobil uygulama ve servislerde de kısa sürede liderlik koltuğuna oturan Java dünya üzerinde 180’in üzerinde mobil operatör tarafından kullanılıyor. Bu nedenle bu yıl Java Day’in ana teması da “Mobilite” olarak belirlendi. Java Day’in ana konuşmacısı Sun Microsystems Teknoloji Gurusu Reginald Hutcherson olacak. Hutcherson’ın yanı sıra Sun Microsystems teknoloji danışmanlarından Simon Ritter, Doris Chen ve Angela Caicedo da katılımcılara Java dünyasındaki en son gelişmeleri aktaracak.



Eklenme tarihi: 4.02.2007
Kaynak: BT Dünyası

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler