3. boyut HTC ile ekranlarımızda

3. boyut HTC ile ekranlarımızda

Dünya'nın bir numaralı PDA üreticisi olan HTC, yeni nesil bilgisayarlarda bulunan ekran kartlarının desteklediği 3 boyutlu masaüstünü, cep telefonu ekranına taşıdı. Bildiğiniz gibi, yeni yıla girdiğimizden beri, üreticilerin sıra dışı telefonlarının çoğunda artık tuş takımı bulunmuyor. Bunun yerine tamamen dokunmatik, tam ekran ürünler piyasaya sunuluyor.HTC 3 boyut

HTC’nin 2.9” 37mm x 62mm boyutlarında, 16.77 milyon renk destekleyen bu ürünü de tamamen dokunmatik ekrana sahiptir. Hareketli ekranın özelliği, size farklı ekranlarda çalışma imkanı sağlamasıdır. Ekranda gördüğünüz sayfayı sağa veya sola en fazla 170 derece döndürerek kendinize yeni bir yer açabilir, diğer çalışmalarınızı da yine görebilirsiniz. Ekranın bu özelliği onu özel bir üretim olduğunu gösteriyor. Farklı bir ışıklandırma sistemine sahip ekranın fazla güç harcamaması için çok küçük aydınlatmalar kullanılmış. Seri üretimine kısa bir süre önce başlanan cihazın GPS desteği de var.

Teknolojinin ilerlemesine paralel olarak, üreticilerin karşımıza son derece harika ürünler sunması gerçekten çok güzel. Bu, firmalar arasındaki yarışı daha da alevlendireceğe benziyor. Çıkan yangın elbette ki kullanıcılara yarayacaktır. Küçük bir sorun var ki, bu cihazların, henüz 3G adına görünür bir çalışması bulunmayan Türkiye’ye gelmesi biraz uzun sürebilir.



Eklenme tarihi: 3.02.2007
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler