Tanzanya'da bile 3G başladı

Tanzanya'da bile 3G başladı

Turkcell'in çiçeği burnunda genel müdürü Süreyya Ciliv basınla yaptığı sohbet toplantısında GSM alanında dünya ile rekabet halinde olabilmek için bu teknolojinin ülkede olması gerektiğini savundu. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv basınla sohbet toplantısında hem Turkcell'deki hedeflerini paylaştı hem de yoğun rekabetin yaşandığı Türkiye GSM sektöründe rakipleriyle ilgili saptamalarda bulundu.

2007'nin sıcak konuları 3G ve numara taşınabilirliğine değinen Süreyya Ciliv 10 gündür görevde olduğunun altını çizerek " Turkcell'de beni en çok etkileyen şey 200 işortağıyla oluşturduğu ekosistem ve bu işortaklarınnı geliştirdiği çözümler oldu. Ancak bu işortaklarınnı dünyaya açılması ve rekabet edebilmeleri için 3G'yi kullanıyor olmaları gerekiyor. Avrupa'da 3G'ye geçmeyen iki ülke var. Arnavutluk ve Makedonya. Türkiye dışında AB'ye aday ve üye ülkelerind tamamında 3G hizmeti resmi olarak başlatıldı. Tanzanya'da bile 3G kullanılmaya başlandı" dedi.

Türkiye'de rekabet
Ciliv Turkcell'in 2006 yılında 9 milyon yeni abone kaydettiğini, 2007 yılında da 9 milyon yeni abone kaydetmeyi umduklarını dile getirerek " Rakiplerimiz kapsama alanı olarak bizim seviyemize uğraşmak için çalışmaya başlayacaklarını söylüyorlar. Turkcell'in 12 bin Telsim'in ise 6 bin baz istasyonu var. Ancak bu istasyonların yedek parça olmadan zar zor ayakta tutulduğunu biliyoruz. Avea'da ise GSM 1800 kullanıdığı için bizim kapsama alanımıza ulaşmaları için 18 bin baz istasyonuna ihtiyaç var. Mevcutları ise 7 bin. Rakipler kapasitelerinin sınırlarnda olduğu için mevcut tarifelerine zamlar yapıyorlar ama çok iyi pazarlamacılar" dedi.



Eklenme tarihi: 3.02.2007
Kaynak: BT Dünyası

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler