EMEA'da 400 milyon cep telefonu satılacak

EMEA'da 400 milyon cep telefonu satılacak

2007 yılında Avrupa Ortadoğu ve Afrika bölgesinde toplam 400 milyon cep telefonu satılması bekleniyor. 2010 yılında Batı Avrupa'nın pazar payı bölgede yüzde 50'ye gerileyecek. Uluslararası araştırma kuruluşu International Data Corporation'ın son yenilenen beklentiler raporuna göre Avrupa Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde cep telefonu satış rakamları 400 milyon adete ulaşacak. 2010 yılında ise pazarda toplam satış rakamının 475 milyon adete ulaşılması bekleniyor.

emeaOrta ve Doğu Avrupa ile Ortadoğu Afrika'nın bölgedeki satış rakamları ise Batı Avrupa'yı yakalayarak yüzde 50'şer pay sahibi olacaklar. 2007 yılında özellikle ilk 4 veya ilk 5 arasında yer alan büyük telefon üreticileri dışında kalan tüm üreticiler maliyetllerin ve fiyatların ana kriter olduğu pazarda konsolidasyonlarla karşılaşabilir.

HSDPA, WiFi, mobil TV, GPS, yüksek kapasiteli depolama, Web Servislerinin mobil dünyaya entegrasyonu cep telefonu pazarında 2007'de ilginç bir yıl olmasını sağlayacka. Apple'ın cep telefonu pazarına girmesi ise kullanıcıların daha büyük ve dokunmatik ekranlı telefonlar gibi yeni beklentilere girmesini sağlayacak. 2007 yılın açık kaynak kodlu işletim sistemi kullanan cep telefonu oranının yüzde 10'a yükselmesi beklenirken 2010 yılında neredeyse her 3 telefondan birinde açık kaynak kodlu işletim sistemi çalışacak.



Eklenme tarihi: 2.02.2007
Kaynak: BT Dünyası

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler