Nokia Six Apart ile bloglar cepte

Nokia Six Apart ile bloglar cepte

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, geçtiğimiz yıl 100 milyondan fazla kameralı cep telefonu satarak, dünyanın en büyük dijital kamera üreticisi haline geldi. Nokia şimdi de, blog uygulamalarında dünya lideri Six Apart ile bir işbirliğine imza attı. Bu işbirliği çerçevesinde, Six Apart’ın Vox adlı blog hizmeti, Nokia Nseries multimedya bilgisayarlarında kullanılabiliyor. Böylece, Nokia Nseries ile video ya da fotoğraf paylaşmak, bloglara yazı göndermek mümkün oluyor.

Six Apart-NokiaÜcretsiz bir kişisel blog hizmeti olan Vox’un (www.vox.com) Nokia Nseries multimedya bilgisayarlarında kullanılmaya başlamasıyla, bloglara mobil ortamda da video ve fotoğraf yüklenebiliyor, blog içerikleri güncellenebiliyor. Nokia ile Six Apart arasındaki bu işbirliği, Web 2.0 uygulamalarını mobil hale getirmek ve kullanıcıların yaşadıkları deneyimleri aileleri ve dostları ile anında paylaşabilmelerini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca yeni Nokia N93i multimedya bilgisayarı da, entegre Vox servisine sahip ilk ürün olma özelliğini kazanıyor.

Nokia yetkilileri bu işbirliği hakkında şunları ifade ediyor: “Megapikselli kameralar ve yüksek kaliteli video çekimleriyle desteklenen Nokia Nseries multimedya bilgisayarları, gerçek anlamda yaşamın her anını kaydeden cihazlar haline dönüştü. İnsanlar günlük yaşam içinde keşfettiklerini dostları ve aileleriyle hemen paylaşmak istiyorlar. Vox da video ve fotoğrafların paylaşılması açısından mükemmel bir hizmet. Nokia Nseries kullanıcılarının, mobil haldeyken Web 2.0 topluluklarına en kolay şekilde girebilmelerini amaçlıyoruz. Nokia ve Six Apart işbirliği, Nokai Nseries kullanıcılarının, kişisel bilgisayara (PC) gerek kalmadan sevdiklerine bağlanmalarını ve fotoğraflarını, videolarını, yaşam deneyimlerini paylaşmalarını sağlıyor.”

Six Apart yetkilileri de Nokia ile olan işbirliği hakkında şunları ifade ediyorlar: “Vox’u, değer verdiğiniz kişilerle yaşamın her anını paylaşabilmeniz için yarattık. Bu tür önemli anlar genellikle fotoğraf makineniz yanınızda yokken yaşanıyor. Fakat Nokia Nseries multimedya bilgisayarları ile her anı hızlıca, kolaylıkla ve keyifle yakalayabiliyor; aileniz ve dostlarınızla hemen paylaşabiliyorsunuz.”

Bütün bunları bir Nokia Nseries multimedya bilgisayarı ile yapmak son derece kolay. Vox’a üye olan ve üyelik bilgilerini Nokia Nseries cihazına yükleyen herkes, doğrudan kameralarını ya da Image Gallery* uygulamasını kullanarak videolarını ve gerçek boyutlardaki fotoğraflarını Vox’a yükleyebiliyor.



Eklenme tarihi: 27.01.2007
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler