Türk Telekom yeni ücret tarifesini açıkladı

Türk Telekom yeni ücret tarifesini açıkladı

Türk Telekom, geçen hafta Telekomünikasyon Kurumu’ndan gerekli izinlerin çıkmamasından dolayı ertelediği yeni ücret tarifesini açıkladı. Şehirlerarası, uluslararası ve GSM aramalarında büyük oranda fiyat indirimine gidilirken, şehir içi ve sabit ücrete zam yapıldı.

Türk Telekom’un 1 Mart 2007 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni fiyat tarifesine göre, şehirlerarası, uluslararası ve GSM aramalarında büyük oranda fiyat indirimine gidilirken, şehir içi ve sabit ücrete zam yapıldı. Yeni tarifeyle, İstanbul-Ankara veya Edirne-Ardahan arasında yapılan telefon konuşmaları da şehir içi tarifeden ücretlendirilecek.

Türk TelekomTürk Telekom'dan yapılan açıklamada, yeni fiyat tarifesiyle Türk Telekom’un yaklaşık 19 milyon ev ve iş telefonu abonesi, yani 50 milyon kullanıcısının şehir içi fiyatına şehirlerarası görüşme yapabileceği kaydedildi. Açıklamada, söz konusu değişiklikle Türk Telekom’un şehirlerarası aramalarının yaklaşık olarak yüzde 57 oranında ucuzlayacağı vurgulandı. Açıklamada, “StandartHATT’ta şehirlerarası görüşmelerin fiyatı dakikada 17.5 kuruştan 8.1 kuruşa, HesaplıHATT’ta ise 27.5 kuruştan 11.8 kuruşa kadar düşecek. Böylece Türkiye’nin herhangi bir yerini aramak aynı fiyata mümkün olacak” denildi.
Türk Telekom’un 2006 yılında ev ve iş telefonlarından cep telefonlarını arama tarifelerinde indirime gittiğinin de hatırlatıldığı açıklamada, son beş ay içerisinde ev ve iş telefonlarından cep telefonlarını aramanın, toplamda yüzde 53’e varan oranlarda ucuzlaşacağı ifade edildi.

Yeni tarifelerde en büyük indirim ise uluslararası aramalarda gerçekleştirildi. Uluslararası aramalarda Türk Telekom’un yaptığı indirimin oranı yüzde 60’a ulaşırken, ev veya iş telefonlarından gerçekleştirilen uluslararası görüşmelerin dakikası StandartHATT’ta 10.6; HesaplıHATT’ta 16; KonuşkanHATT’ta 9.8; ŞirketHATT’ta ise 8.1 kuruş olarak fiyatlandırıldı. Türk Telekom ayrıca yeni tarifelerde StandartHATT sahiplerine, sabit ücretteki artışı karşılamaya yönelik ve aylık değeri 8.1 YTL’yi bulan 100 gece kontörü verecek. Aynı şekilde HesaplıHATT kullanıcılarının 100 ücretsiz kontörü gece kullanımına kaydırılarak ilave 60 gece kontörüyle toplam değeri 18.9 YTL’yi bulan konuşma imkanı sunulacak.



Eklenme tarihi: 21.01.2007

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler