Yahoo ve Motorola'dan işbirliği

Yahoo ve Motorola'dan işbirliği

Yahoo ve Motorola, mobil internet pazarında rakiplerinin önüne geçmek için 'internet cebinizde' sloganlı bir hizmet başlattı. Google ile Samsung da benzer bir işbirliği yaptı. ABD'nin Las Vegas kentinde devam eden dünyanın en büyük elektronik fuarında tanıtılan yeni uygulamada, cep telefonlarında internette arama yapmak dahil çeşitli mobil hizmetler sunuluyor.

Yahoo'nun 'Connected Life' adlı online bölümünün Başkan Yardımcısı Marco Boerries, fuarda yaptığı açıklamada, uygulamadan faydalanmak isteyenlerin 'Yahoo Go 2.0' adlı yazılımı cep telefonlarına indirebileceklerini söyledi. Beta yazılımın piyasadaki birçok cep telefonu modeline uyumlu olduğu da belirtildi. Boerries, yıl sonuna kadar 400'ün üzerinde cep telefonu modelinin Yahoo Go yazılımı ile uyumlu olacağını söyledi ve dünyadaki birçok mobil telefon servis sağlayıcısı şirketle, interneti bir masaüstü bilgisayar kadar kolay kullanma olanağı sağlayan 'oneSearch' adlı hizmet için işbirliği yaptıklarını belirtti. Motorola Başkanı Ed Zander de piyasaya çıkaracakları yeni cep telefonlarının Yahoo Go yazılımıyla birlikte satışa sunulacağını belirterek, yeni modellerin bir tuşla internete ulaşacak şekilde tasarlandığını kaydetti.

Google ve Samsung işbirliği
Yahoo'nun rakibi arama motoru Google ile Güney Koreli Samsung da benzer bir işbirliği yaptıklarını açıkladı. Samsung şirketinden yapılan açıklamada, yeni model telefonların Google'ın internette arama, elektronik posta okuma ve yol haritası gibi hizmetlerinden dünya çapında yararlanma olanağı sunan bir yazılım uygulamasıyla satışa sunulacağı belirtildi.



Eklenme tarihi: 16.01.2007

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler