Almanya'da biletler cepte!

Almanya'da biletler cepte!

2007 baharının başında, Siemens tarafından geliştirilen yeni bir yazılım sayesinde Almanya'daki birçok şehirde ve küçük yerleşim birimlerinde otobüs ve tren biletlerinin cep telefonu ile alımı mümkün olacak. Servis, Alman Taşıma Şirketleri Birliği tarafından sağlanacak.

Yeni sistemin kullanımı çok kolay. Müşterilerin bir defaya mahsus internetten kayıt olmaları yeterli. Kayıt yapıldıktan sonra yazılım kişinin Java uygulamalarına açık cep telefonuna gönderiliyor ve otomatik kuruluyor. Kullanıcılar menüye kolayca ulaşıyorlar ve tek bir tuşla istedikleri bileti kolayca alabiliyorlar. Ücret kullanıcının banka hesabından otomatik olarak çekiliyor ya da kredi kartından alınıyor. Daha önceden ödeme seçeneği de mevcut. Tek bir biletten aylık bilete kadar olan tüm talepler GPRS aracılığıyla cep telefonundan ortak bir sunucuya gönderiliyor ve kullanıcıya bilet 10 dakika içinde gönderiliyor. Yolcular, kondüktöre ve otobüs şöförüne cep telefonlarından gidecekleri yeri bilet ücretiyle birlikte gösterebilirler.

Projenin 2008'den sonra diğer Avrupa şehirlerinde de uygulanması planlanıyor. Her istasyondaki telefon numaralarına mesaj atarak birkaç dakika içinde istedikleri bileti satın alabilecekler.



Eklenme tarihi: 13.01.2007
Kaynak: BT Dünyası

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler