Telsim’in başarısı cesaret verdi Vodafone Hint pazarına giriyor

Telsim’in başarısı cesaret verdi Vodafone Hint pazarına giriyor

Telsim’e fazla fiyat vermekle eleştirilen Vadofone Türkiye’de beklenenin üzerinde başarı sağlayınca Hindistan’ın 4’üncü büyük GSM şirketine talip oldu. Vadofone, Hutchison Essar’a 13.5 milyar dolar ödeyecek.

Telsim’i geçen yıl yapılan ihalede 4.55 milyar dolarlık rekor fiyata aldıktan sonra “Çok para verdi” eleştirilerine maruz kalan dünyanın en büyük GSM operatörü Vodafone, Türkiye’de beklediğinden daha parlak başarı kazanınca rotayı diğer gelişen piyasalara kırdı. Telsim’le ilişkili yoğun eleştirilerin tersine dönmesiyle Vodafone, Hindistan’ın 4’üncü büyük GSM operatörü Hutchison Essar’ın çoğunluk hisselerini satın almak için pazarlık masasına oturma kararı aldı. İngiliz GSM devi, Hutchison Essar’ın yüzde 77’lik hissesi için Hindistan’ın en büyük ikinci operatörü Reliance Communications’la çekişirken, pazarlık aşamasında fiyatın 13.5 milyar doları aştığı belirtiliyor. Hutchison Essar’ın talipleri arasında Singapurlu Singtel, Mısırlı Orascom, Malezyalı Maxim Communications da yer alıyor.

Vodafone hissedarlarından Axa’dan fon yöneticisi Richard Marwood, Telsim için fazla ödeme yapmakla eleştirilen Vodafone’un, Türkiye’de beklendiğinden daha hızlı büyüdüğünü açıklamasının, Hint şirketine yönelik girişimine destek sağlayacağını söyledi.



Eklenme tarihi: 4.01.2007
Kaynak: Dora

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler