iPhone çıktı ancak Apple'dan değil

iPhone çıktı ancak Apple'dan değil

Apple tarafından çıkarılsa tüm dünyada tahminen milyonlarca satacak olan iPhone, başka bir bilişim devi olan Linksys tarafından çıkarıldı. Cisco Systems'ın son kullanıcıya hitap eden ürünler üreten yan firması Linksys, Skype destekli internet telefonlarını geçtiğimiz günlerde duyurdu.

Linksys'in benzer ürünleri zaten bulunuyordu. CIT200 ve CIT300 modellerinden ilki sadece Skype için kullanılabilen bir telefonken; CIT300 sabit hatta bağlanarak hem Skype hem de normal telefon konuşmasına imkan tanıyordu. Ancak iPhone serisinin ilk ürünü CIT400'de entegre Skype bulunuyor. Başka bir deyişle, CIT400 Skype kullanmak için, çalışan bir bilgisayara gereksinim duymuyor. Bununla birlikte normal telefon hattı da kullanabiliyorsunuz.

Linksys iPhone

iPhoneDect/kablosuz olan ürünün, telefon ve baz istasyondan oluşuyor. Baz istasyon bildiğimiz alıcı-verici işini üstleniyor. Önceki modellerdeki USB zorunluluğuna karşın, bu model bilgisayara gereksinim duymadığından bir ethernet bağlantısıyla çalışıyor. Bununla birlikte normal telefon hattı kullanımı için bir de telefon hattı girişi bulunuyor.

CIT400'ün pakete dahil iki tane AAA (ince kalem pil) ile çalışması da özel pillerin peşinde koşmak istemeyen birçok kullanıcı için bir artı olacaktır. Ürün henüz ülkemizde bulunmuyor, ancak yurtdışı satış fiyatı 200$ civarı.



Eklenme tarihi: 31.12.2006
Kaynak: PCLabs

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler