MobileMonday İstanbul’un gündemi: IPTV

MobileMonday İstanbul’un gündemi: IPTV

İlk kez 2000 yılında Helsinki’de gerçekleştirilen, daha sonra Amerika, Avrupa ve Asya’da birçok şehre yayılan MobileMonday Toplantıları, İstanbul’da üçüncü kez yapılacak. İsmini, her ayın ilk Pazartesi gerçekleştirilmesinden alan MobileMonday; mobil ve internet endüstrisindeki tüm oyuncuları biraraya getirmek, sektördeki en son yenilikleri, trendleri ve yenilikçi iş modellerini paylaşmak, tartışmak ve endüstrinin gelişimi için fikir alışverişinde bulunmak üzere tasarlanmış alanındaki tek büyük platform. Mobile Monday her ayın ilk Pazartesi gününde, Silikon Vadisi’nden Londra’ya, Tokyo’dan Moskova’ya 30’a yakın şehirde, uluslararası alanda Nokia, Yahoo! ve HP gibi büyük firmaların destekleriyle gerçekleştiriliyor. Ayrıca, yerel olarak da küçük ve orta ölçekli firmalar tarafından desteklenerek, sektör içinde inovasyonu ve bilgi paylaşımını geliştirmeyi amaçlıyor.

Mobile Monday İstanbul 3’ün gündeminde IPTV var. Digiturk İş Geliştirme Müdürü Mete Bayrak toplantıda yapacağı sunumda, dünyada IPTV örnekleri ve gelişmelerden, IPTV’nin geleceğinden ve Türkiye’de IPTV fırsatları gibi ilgi çekici konulara değinecek. Mobilturk Kurucu Ortağı Nedim Karasu ise Mobile TV’nin geleceği, video streamingin özellikleri ve mobil medya trendleri konulu bir sunum yapacak.

İkinci toplantısını 4 Aralık 2006 tarihinde Ericsson Mobility World’de gerçekleştiren MobileMonday İstanbul’a, mobil ve internet sektörlerinde faliyet gösteren firmalardan 70’in üzerinde profesyonel yönetici ve girişimci katıldı. Tanışma kokteylinin ardından Milliyet Gazetesi Teknoloji Bölümü Yazarı Şükrü Andaç 3G hakkında lisanslar, dünyadaki 3G pazarı ve son kullanıcı gibi konulara değinirken, Suner Design’dan Volkan Suner “INMOVIES” adlı yenilikçi ve yaratıcı uygulamasını tanıttı.

Mobile Monday İstanbul Organizasyon Komitesi'nin üyeleri: Mobicom Genel Müdürü Mehmet Mahruki, SP Ventures Yönetici Ortağı Cem Sertoğlu, Sun Microsystems’dan Bulut Ersavaş ve Aradiom’dan Natali Yeşilbahar. Mobile Monday’in Danışma Kurulu’nda Doğan Online CEO’su Orhan Göksal, Avea Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar bulunuyor.



Eklenme tarihi: 29.12.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler