Blaupunkt’ tan taşınabilir navigasyon cihazı

Blaupunkt’ tan taşınabilir navigasyon cihazı

Araç içi multimedya sistemleri uzmanı ve Avrupa’nın araç navigasyon sistemleri lideri Blaupunkt, navigasyon cihazı ve MP3 çalar özelliklerini bünyesinde toplayan navigasyon ürününü Türk tüketicilerine sundu. Blaupunkt’un Türkiye’de satışa sunduğu ilk taşınabilir navigasyon cihazı Lucca MP3, navigasyon cihazı ve MP3 çalar özelliklerini bünyesinde topluyor. Lucca MP3; kullanıcıları gitmek istedikleri adrese ister yaya, ister araç ile, sesli ve görsel yönlendirmelerle kolaylıkla ulaştırırken, müzik dinleme keyfini de beraberinde sunuyor.

Cihaz üzerinde bulunan GPS (Global Positioning System) alıcısı ve cihaza yüklenmiş olan harita sayesinde herhangi bir ön ayar veya programlama gerektirmeden kullanılabiliyor. Taşınabilir olması sayesinde bir araçtan diğerine anında geçirilebiliyor ve kullanıcısını araç dışındayken de yönlendirmeye devam ediyor. Araç içindeyken kullanıcısını trafiğin akışına göre yönlendiren Lucca, seçenekleri içinde bulunan yaya opsiyonu seçildiğinde, trafik akışına bağlı olmaksızın yürüyerek geçilebilecek bir güzergah üzerinden gitmek istenilen noktaya en kısa yoldan ulaştırıyor. 3,5 inçlik yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik LCD ekranı üzerinden rahatlıkla kontrol edilebilen Lucca, yol tarifi sırasında isteğe göre iki ya da üç boyutlu grafiklerle / haritalarla olduğu gibi, kolay anlaşılır sesli yönlendirmeleriyle de kullanıcılarını yönlendirebiliyor.

Blaupunkt TravelPilot Lucca MP3


TravelPilot Lucca MP3 ile, rota yönlendirme açık olsa bile, SD hafıza kartı üzerine kullanıcı tarafından yüklenen MP3 ve WMA formatındaki müzikler dinlenebiliyor veya JPEG formatındaki resimlere bakılabiliyor. "Smart Craddle" olarak adlandırılan özel Blaupunkt araç içi tutucusu ile Lucca araca monte edilerek, rota yönlendirmeleri ve MP3 formatındaki müzikleri araç içi müzik sistemi üzerinden dinlenebiliyor. Ayrıca araç radyosu tarafından alınan TMC (Trafik Mesaj Kanalı) bilgileri, bu sistem Türkiye’de devreye girdiğinde, gerçekleştirilecek bağlantı aracılığıyla Lucca’ya aktarılarak ve bu sayede trafik yoğunluğunun az olduğu istikametlere doğru bir yönlendirme Lucca tarafından önerilebilecek.

18 farklı dilde yol tarifi yapabilen Lucca ile, isteğe bağlı olarak; paralı yollar, otoyollar, feribotlar tercih edilebileceği gibi bunlardan kaçınılması da istenebiliyor. 16,000’den fazla özel nokta (sağlık kuruluşları, benzin istasyonları, alışveriş merkezleri, havaalanları, restoranlar…) ekran üzerinde görülebiliyor, özel hedefler menüsünden en yakın çevredeki veya herhangi bir noktadaki hedeflere yönlendirme istenebiliyor, önceden girilmiş olan bir adrese "eve götür" fonksiyonu sayesinde tek tuş ile rota belirlenebiliyor.

Lucca, araç içi çakmak soketinden ya da herhangi bir prizden şarj edilebiliyor ve dört saatlik pil ömrü sayesinde sık sık şarj etmek zorunda kalmadan rahatlıkla kullanılabiliyor.



Eklenme tarihi: 22.12.2006
Kaynak: Kurumsal Haberler

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler