Sokakta kablosuz bağlantıda kolaylık

Sokakta kablosuz bağlantıda kolaylık

SmileADSL aboneleri sokaklara kurulacak olan kablosuz bağlantı erişim alanlarına girdiklerinde, evdeki ADSL’de kullandıkları kullanıcı adlarını ve şifrelerini girerek taşınabilir bilgisayarlarından da internete bağlanabilecekler.

Bu yeni sistem, öncelikle Bahçeşehir’de kullanılacak. Ardından Taksim - Gayrettepe, Levent, Nişantaşı’nda da uygulanacak.

Üstelik kullanıcılar bu hizmet için ayrıca ücret ödemek zorunda kalmayacaklar. 'SmileWi-Fi’ adı verilen hizmet için açık alanlarda belirli noktalara kablosuz internet erişim noktaları (hotspot) kurulacak. Birbirleri arasında iletişim kurabilen 'hotspot’ noktaları, böylelikle kullanıcıya geniş bir alanda kablosuz internet imkânı tanıyacak.

Şu anda test çalışmaları süren ve 2007’nin ocak ayında kullanılmaya başlanacak olan sistem sayesinde, Wi - Fi destekli taşınabilir bilgisayarlar (laptop, PDA, cep telefonu) ile kablosuz erişim kapsamı alanına girildiğinde, yüksek hızda internete bağlanılabilecek. Ocak ayında verilecek olan 4 Mbit’lik bağlantı hızının gelecekte 100 Mbit’e kadar çıkarılması planlanıyor.



Eklenme tarihi: 18.12.2006
Kaynak: Tubider

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler