Cep telefonunun yeni silahı: İnternet

Cep telefonunun yeni silahı: İnternet

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, Amsterdam’da düzenlediği Nokia World 2006 konferansında sadece yeni ürünlerini değil, mobil sektörün geleceğine ilişkin vizyonunu da paylaştı.

Nokia CEO’su Oli-Pekka Kallasvuo etkinlikte, 2010 yılında dünya genelindeki cep telefonu abone sayısının 4 milyara ulaşmasının beklendiğini, bu pazarda en önemli itici gücün ise İnternet olacağını belirtti.

Kallasvuo, mobil sektördeki büyümenin, tahminlerden çok daha hızlı gerçekleştiğini ve 2007 yılında 3 milyar abone eşiğine ulaşılacağını açıkladı. Ayrıca, 2010 yılında dünya genelinde cep telefonu abone sayısının 4 milyara ulaşacağına ilişkin tahminler de katılımcılarla paylaşıldı.

Gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlarda müzik, mobil TV ve navigasyon hizmetleri büyümede en önemli etken olacak. Özellikle gelişmekte olan pazarlarda giderek daha çok sayıda insan, ilk kez PC’den değil, cep telefonlarından İnternet’e bağlanmaya başladı. Nokia da, bu saptamaları yaptıktan sonra, bu yıl küresel değişim pazarının toplam pazar içindeki payının %65’e ulaşacağını, bu rakamın 2010 yılında %80’in üzerine çıkacağının tahmin edildiğini belirtti.

Oli-Pekka Kallasvuo, Nokia World 2006’da şunları söyledi: “Mobil iletişim hâlâ pek çoğumuzun tahmininden çok daha hızlı değişiyor ve henüz olgun bir pazar haline gelebilmiş değil. İnternet yaşam ve iletişim biçimlerimizi önemli ölçüde değiştirdi; Nokia’nın büyüme sürecindeki yeni aşamalarda da İnternet’in büyük rol oynayacağını düşünüyoruz. İnternet’te yeni dalga, tüm uygulamaların gerçek anlamda mobil hale gelmesi, insanların birbirlerine bağlanmak ve her yerden bilgiye ulaşmak için yeni yollar yaratması olacak. Nokia da bu yeni dönemde en ön saflarda yer almayı ve İnternet ile mobilite kavramlarını tam anlamıyla birleştiren şirket olmayı hedefliyor.”

Nokia yetkilileri ayrıca, cep telefonu abone sayısındaki artışın yarısından fazlasının, Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere Asya-Pasifik bölgesinde gerçekleşeceğine ilişkin tahminlerini paylaştı.



Eklenme tarihi: 16.12.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler