Nintendo Wii Türkiye'de

Nintendo Wii Türkiye'de

Harekete duyarlı oyun kumandası (Wiimote) ile oyunlara bir kat daha eğlence katan Nintendo Wii oyun konsolu, geçtiğimiz hafta Türkiye'ye giriş yaptı ve bazı satış noktalarında yerini aldı. Türkiye'de 799 YTL'ye satılan cihaza ilgi beklenenden fazla oldu. Teknoloji mağazalarını ziyaret edenler, deneme amaçlı kurulan oyun konsolunu da yakından inceleme fırsatı buldular. Nintendo Wii, Amerika'daki ilk bir haftasında 600 bin adet satış yapmıştı. 2 Aralık tarihinde Japonya'da da satışa sunulan Wii, ilk gününde büyük bir satış rakamı yakaladı. Nintendo firması Japon'lara ayrılan Wii sayısını 400.000 adet olarak açıklamıştı. Satış mağazalarındaki stoklar yeterli olduğundan dolayı Playstation3'deki gibi karışıklıklar yaşanmadı. Tabi oyun meraklıları yine de mağazaların önünde sabahladı ve uzun kuyruklar oluşturdu.

Nintendo Wii Kuyruk


Nintendo Wii’nin en büyük özelliği, beraberinde gelen oyun kumandasının (Wiimote) harekete duyarlı olması ve oyunu gerçekteki gibi hareket ederek oynayabilmenizdir. Wiimote'un, elinizden kaçmaması için, ucundaki bilekliği bağlamanız gereklidir. Bu uyarıyı dikkate almayanlar, bazı kazalara sebebiyet verebiliyor. Mesela televizyonunuzun ekranına, topu fırlatıyorum diye kumandanızı fırlatabiliyorsunuz. Yada beraber oynadığınız arkadaşınıza, ani bir hareketle vurabiliyorsunuz. Bu tür kazalar Nintendo Wii ile oyunların ne kadar gerçekçi oynanabileceğini gösteriyor.



Fiyat konusuna gelince: Nintendo Wii oyun konsolunun fiyatı $250; Playstation3'ün fiyatıyla karşılaştırılırsa gayet uygun bir rakamda. Nintendo'nun hedefi, bu yıl sonuna kadar 4 milyon adet satış rakamına ulaşmak. 250$'lık konsol fiyatının içerisinde 5 adet spor oyunu da dahil.



Eklenme tarihi: 13.12.2006
Kaynak: Mobiletişim - Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler