Canı sıkılan adamın yüzü HP teknolojileriyle gülüyor

Canı sıkılan adamın yüzü HP teknolojileriyle gülüyor

HP, Turkcell-im’in altyapı kurulumunda aralarında pek çok ülkeden uzmanın bulunduğu bir ekiple görev aldı. Turkcell, yoğun ilgi gören “cep interneti” Turkcell-im altyapısı için HP ile işbirliği yaptı. İlk aşamada Turkcell’in yeni hizmetlerine yönelik hızlı, uygun maliyetli, güvenilir ve esnek bir platform sağlayan SDP (Service Delivery Platform – Hizmet Sunum Platformu) kuruldu. SDP projesinde görev alan çok sayıda firmanın yanı sıra HP, Turkcell-im sistem entegratörü olarak çözüm bileşenlerini bir araya getirdi. Böylelikle, mevcut platformlar üzerinde geliştirilecek her türlü yeni hizmetin en hızlı şekilde Turkcell abonelerine ulaştırılmasına imkân sağladı.Turkcell AileTurkcell-im’i farklı kılan bir yönü de tasarımı. Renkli, İnternet dolaşımına benzer ve kullanım kolaylığı olan, yüksek tasarımlı, telefonun teknik spesifikasyonlarına ve yeterliliklerine göre farklılaşabilen ve müşteriye en zengin deneyimi yaşatan tasarımın kodlanması ve optimizasyonu HP’nin üzerinde odaklandığı en önemli alanlardan birisi oldu.


Çok Bileşenli, Uluslararası Uygulama
Turkcell-im WAP, WEB ve SMS kanalları üzerinden hizmet veriyor. HP, SDP projesi kapsamında VAS altyapısı ve Turkcell-im portalinin sistem entegratörlüğünü gerçekleştirdi; Turkcell-im WEB ve WAP portallerini oluşturdu. SDP projesi, yenilikçi hizmetlerle sürekli bir gelişim içerisinde bulunuyor.
Portalin altyapı kurulumu, entegrasyonu ve tasarımı, HP Türkiye Danışmanlık ve Entegrasyon bölümü uzmanlarının önderliğinde aralarında Türkiye, İngiltere, Avusturya, Norveç, Hindistan, Almanya ve Çin’den çalışanların yer aldığı yaklaşık 60 kişilik uluslararası bir proje ekibi tarafından gerçekleştirildi. Projede ayrıca HP’nin iş ortakları Martı, Xinerji ve Datapro da görev aldı.

Turkcell-im ile Yenilikçi ve Eğlenceli Hizmetler
Turkcell-im’de, zengin içeriği sağlayan çok sayıdaki ulusal iş ortağının yanı sıra dünyanın en köklü, en büyük müzik şirketlerinden EMI, global oyun sektörünün liderlerinden EA GAMES ve Türkiye ve dünya gençliğinin yakından takip ettiği lider müzik kanalı MTV gibi birçok uluslararası ortak da içerikleriyle yer alıyor. Zengin yerli müzik içeriğini cep telefonunda sunmak üzere müzik eser sahiplerinin, yapımcılarının ve yorumcularının haklarını koruyan ve temsil eden Meslek Birlikleri ile de anlaşmalar yapıldı. Böylece turkcell-im kullanıcılarının telefonları birer MP3 player ya da oyun konsolu haline gelebiliyor.



Eklenme tarihi: 11.12.2006
Kaynak: Kurumsal Haberler

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler