Turkcell mobil gelecek yarışması

Turkcell mobil gelecek yarışması

Bilişim ve telekomünikasyon sektörlerinin giderek daha çok iç içe geçtiği günümüzde, cep telefonu artık yalnızca bir ses iletişim aracı olmaktan çıkıyor; bir bilgi, eğlence ve iş aracına dönüşüyor. GSM operatörlerinin misyonu da buna paralel olarak ses iletişimi sağlamanın ötesine geçiyor. Operatörler artık mobil hayatın oluşumunda itici güç olan, inovasyonu teşvik eden oyunculara dönüşüyor.

Mobil GelecekTürkiye'nin kalkınmasında kurumlara ve şirketlere önemli görevler düşüyor. İnovasyon sadece devletin girişimleriyle canlandırılacak, hayata geçirilecek bir konu değildir. Toplumumuzun refah seviyesine ulaşması ancak inovasyon aracılığıyla yeni ürün ve hizmetler geliştirilerek ekonomiye hareketlilik ve istihdam sağlanması, girişimlerle büyüme imkânı yaratılarak topluma değer katılması ile mümkün olacağına inanılmaktadır.

Bu felsefeden yola çıkan Turkcell inovasyonun Türkiye'deki gelişimine destek olmak, özel sektör-üniversite işbirliğini pekiştirmek, gençlerde yaratıcılığı teşvik etmek ve inovasyon konusunda kamuoyunda bilinç oluşturmak amacıyla yeni bir proje başlatıyor. Turkcell MobilGelecek Yarışması ile özellikle gençleri inovasyona özendirmeyi amaçlıyor.

Ödüller, mobil iletişim ağlarının yapısı, işleyişi, verimli kullanımı gibi alanlar ile bu ağlar üzerinden verilecek hizmetler ve uygulamaları kapsamaktadır.

Ödüle aday çalışma, yeni bir hizmetin verilebilmesini, mevcut bir hizmetin verilmesini, daha üstün hizmet kalitesinde, daha düşük bedelle, daha kolaylıkla sağlamak amacıyla ortaya konulacak; her türlü donanım, yazılım veya her ikisini de içeren bir çözüm, bir iş modeli çözümü, akademik çalışma sonucu elde edilen bir temel yetkinlik olabilecektir.



Eklenme tarihi: 9.12.2006
Kaynak: Turkcell

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler