Vodafone’dan cep’te reklam kabul eden aboneye indirim

Vodafone’dan cep’te reklam kabul eden aboneye indirim

Vodafone, cep telefonlarından kişiye özel reklam konusunda Yahoo ile anlaştı. Yeni uygulamayla, abonelere gün içinde bulunduğu bölgedeki şirketlerin reklamları gönderilecek. Bunu kabul eden müşterilere indirim uygulanacak.

Tüm dünyada 192 milyon aboneyi kontrol eden cep telefonu devi Vodafone ve yeni ekonomi devi Yahoo, mobil iletişimde reklam konusunda devrim niteliğinde bir uygulamaya beraber imza atmaya hazırlanıyor. İki şirketin 2007 ilkbaharında ilk olarak Vodafone’un İngiltere operasyonunda uygulayacağı sistemde, cep telefonu kullanıcılarına 'kişiye özel’ reklamlar gönderilecek. Yeni nesil cep telefonlarına gönderilecek bu reklamlar, internet sitelerinde kullanılan 'banner’lardan, kısa video kliplere kadar pek çok farklı formatta olacak.

Devlerin işbirliği
Vodafone’un, Yahoo ile yürüttüğü kişiye özel reklam çalışmasının yanı sıra bu alanda farklı projeleri var. Bunlardan en önemlisi, bir diğer yeni ekonomi devi Google ile yaptığı mobil reklam çalışması. 2007’de başlatılacak olan bu servisle, cep telefonlarında Google üzerinden arama yapılırken, ekrana çeşitli yazılı reklamlar gönderilecek. Örneğin, cep telefonundan internete girilerek 'İstanbul, otel’ yazılıp bir arama yapılmak istenildiğinde, konuyla ilgili otellerin reklamları anında abonelere sunulacak. Google, bu reklam yöntemini şu anda bilgisayarlarda uyguluyor.



Eklenme tarihi: 9.12.2006
Kaynak: Milliyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler