Cep'te 3G mi, Wimax mi?

Cep'te 3G mi, Wimax mi?

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 2006'da Üçüncü Kuşak ile Wimax teknolojilerinin kullanımına ilişkin kararın verileceğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, baz istasyonlarından internet erişimi sağlayan Wimax teknolojisi ve Üçüncü Kuşak (3G) mobil iletişim teknolojisine ilişkin testlerin sürdüğünü belirterek, "Üçüncü Kuşak mı, Wimax mi? Yoksa ikisi birden mi? 2006 yılı bu konudaki politikamızın netleştiği, belki de lisansların verildiği yıl olur" dedi.
Böylelikle Bakan Yıldırım yaptığı açıklamayla, 2000'de ertelenip bugüne kadar lisans ihalesi yapılamayan 3G'nin Türkiye'de tercih edilmeme ihtimali olduğunu, direkt olarak Wimax'in gündeme gelebileceğini ilk kez bildirmiş oldu. Milliyet Gazetesi, 12 Aralık'ta 'Türkiye'de Üçüncü Kuşak atlanabilir' başlığıyla yayımladığı haberde, 3G'nin atlanıp Wimax'e geçilebileceğini yazmıştı.

Araştırma yapılıyor
Yıldırım, "Her iki teknolojinin avantajları ve olumsuzlukları belirlenip, hangisinin uygulanacağı ortaya çıkacak" dedi. Wimax, 50 kilometre çapında, saniyede 75 Mb hıza kadar geniş bant hizmetler alınmasına, 3G ise 1.5-8 kilometrelik alanda, 2 MB hıza çıkılıp görüntülü iletişime imkân sağlıyor



Eklenme tarihi: 26.12.2005

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler