Cepte rekabet aboneyi çok konuşturup, az ödetecek

Cepte rekabet aboneyi çok konuşturup, az ödetecek

Raymond James Menkul Değerler'in hazırladığı telekom sektörü raporu GSM operatörleri arasındaki rekabetin aboneyi daha çok konuşturup, daha fazla servis almasını sağlayacağını gösteriyor.

GSM Operatörleri arasında rekabet aynı ücrete aboneleri daha uzun süre konuşturacak. Ancak bu yanında kısa mesaj dışında yeni servislerle de tanıştıracak. Operatörler daha çok konuşturmanın yanında resimli mesaj, çalarken dinlet, mobil internet gibi servisler daha fazla kullandıracak. Raymand James Menkul Değerler'in 'Telekom Sektörü Raporu', Türkiye'deki mobil operatörler arasındaki rekabeti ortaya koyuyor. Mobil ve sabit telekom, hızlı internet ve medya sektöründeki rekabetin işlendiği rapor, Turkcell'in kendi tahminleriyle de çakışıyor. Turkcell geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda gelecek yıl abone başına gelirde düşme olabileceğini açıklamıştı. Araştırma Turkcell'in GSM pazarında açık farkla lider olmaya devam edeceğinide gösteriyor. Ancak raporda ortaya çıkan önemli nokta rekabetin tüketiciye daha çok servis ve konuşma olarak dönecek olması. Operatörlerin yaptığı açıklamaya göre aylık 70 ile 80 dakika arasında değişen konuşma sürelerinin 90 dakikanın üstüne çıkması bekleniyor.

Rekabet servis kalitesinde
Rapor rekabetin sadece fiyat üzerine olmayacağını servis kalitesi ve katma değerli operasyonlar üzerinde gerçekleşeceğini ortaya koyuyor. Telsim ve Avea arayı kapatmaya çalışsa da pazarın yarısından fazlasının Turkcell'in elinde olacağı tahmin ediliyor. Operatörler tarafından yapılan açıklamalar son 3 aylık dönemde Turkcell'in yeni abone elde etme yarışında önde olduğunu ortaya koyuyor.



Eklenme tarihi: 2.12.2006
Kaynak: Sabah - Timur Sırt

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler