Çılgın mobil uygulamalar

Çılgın mobil uygulamalar

Cep telefonları, tarih boyunca insanlar tarafından en hızlı kabul gören yüksek teknoloji ürünü desem herhalde abartmış olmam. Türkler de cep telefonunu pek sevdi ve kısa bir sürede 42 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu kadar kullanıcı ister istemez Türkiye’de cep telefonu etrafında güzel bir pazar yarattı, ancak bu konuda ses getirecek ilginç bir uygulama ya da servisi henüz ortaya koyamadık. Halbuki bu alanda yapılabileceklerin ucu bucağı yok. İşte benim karşıma çıkan ilginç uygulamalar.

Mobil Judo
Yaşlandıkça vücutta oluşan değişikliklerden biri, 25 yaşından sonra 17kHz üstü ses dalgalarını duyamaz hale gelmemiz. Uyanık bir firma da 17kHz’de çalışan bir ses sistemiyle gençleri ortamdan uzaklaştırmaya yarayan cihazlar satıyor. Daha uyanık biri de çıkıp bu tonu içinde barındıran bir melodi tasarlayıp cep telefonuna yüklüyor. Bu kez amaç gençleri kaçırmak değil, yetişkinlerin duyamayacağı cep melodisi tasarlamak.

Helal mi bu
Türkiye’de marketten ne alırsanız alın biliyorsunuz ki bu helal. Ancak çoğunluğu Müslüman olsa da Malezya’da durum farklı. Malezya’da markete gittiniz, bir şeyler alacaksınız ve helal olup olmadığından emin olmak istiyorsunuz. Yazın barkod numarasını, gönderin Malezya İslam Geliştirme dairesinin ’Helal mi?’ servisine, cevap cebinize gelsin.

Casus Telefonlar
Cep telefonunuz faydalı olduğu kadar zararlı da olabilir. Tayland’lı bir firma tarafından satılan bir uygulama cep telefonunuzu casus telefon haline getirebiliyor. Örneğin eşinizden şüpheleniyorsanız hissettirmeden telefonuna bu uygulamayı yüklüyorsunuz, ardından sadece sizin belirlediğiniz bir telefon numarasından eşinizi arıyorsunuz. Görünürde telefonda hiç bir değişiklik olmuyor, ancak aslında telefon cevap veriyor ve siz o anda tüm konuşulanları dinleyebiliyorsunuz. Bu sistemi iş hayatına uyarlamak da mümkün. Türkiye’de bu tip uygulamaları kullanmak yasal olmadığından uygulamayı üreten firmanın ismini yazmıyorum, ama siz yine de cep telefonunuza sahip olun.

Seviyor mu
İnsan duygularını bir dereceye kadar sesinde taşıyor, sinirli ya da üzgün olduğunuzu sesinizden anlamak mümkün. İşte Kore’de bir operatör servisini bu nokta üzerine kurmuş. Telefonda sevgilinize soruyorsunuz ’Hayatım beni seviyor musun?’ diye, servis sağlayıcı sevgilinizin cevabını inceliyor ve cevaptaki duygu analizine göre size bir rapor sunuyor. Bana çok güvenilir gelmese de bir fikir edinmek için denenebilecek bir servis. Elbette bunun daha iyisi yalan makinesi şeklinde olurdu, o zaman bütün iş görüşmelerimin standart bir parçası haline getirebilirdim.

Ara beni
Çok gerekli bir servis. Servisi veren firmanın İnternet sitesinden aranmak istediğiniz saati ve süreyi giriyorsunuz, bir makine sizi zamanı gelince otomatik olarak arayıp istediğiniz süre kadar hatta kalıyor. Can sıkıcı arkadaşlardan ve toplantılardan kurtulmak için bire bir.



Eklenme tarihi: 29.11.2006
Kaynak: Hürriyet - Batuhan Okur

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler