Turkcell, müzik meslek birlikleriyle korsana karşı

Turkcell, müzik meslek birlikleriyle korsana karşı

Turkcell, müşterilerinin tek bir adresten tüm katma değerli Turkcell servislerine ulaşımını sağlayan turkcell-im’in içeriğinde yer alan müzik parçalarının telif hakları dahil olmak üzere, mobil müzik alanında korsan paylaşımı önlemek ve dijital müzik pazarını büyütmek için yerli meslek birlikleri ile anlaşmalar imzaladı. Yapılan bu anlaşmalarla müzik eserleri sahiplerinin, yapımcıların ve yorumcuların haklarının korunması hedefleniyor.

Turkcell Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar; MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta, MESAM Başkanı Ali Rıza Binboğa, MSG Başkanı Garo Mafyan, MÜYORBİR Başkanı Ali Kocatepe’nin katıldığı toplantıda, dijital müzik pazarının dünyada ve Türkiye’deki durumunu özetledi. Cenk Serdar, dünyada ve Türkiye’de dijital müzik pazarında internetten ve mobil telekom sektöründen söz edildiğini vurguladı. Cenk Serdar ayrıca, dünya mobil telekom sektörünün müzik endüstrisine ÇalarkenDinlet gibi yeni kanallar yaratmasıyla birlikte, müzik meslek birlikleriyle yapılan anlaşmalar ve telif takip altyapılarıyla da korsanla mücadeleye katkı sağladığını, bu konuya Türkiye’de Turkcell’in öncülük ettiğini dile getirdi.

Toplantıda söz alan MESAM Başkanı Ali Rıza Binboğa, MSG Başkanı Garo Mafyan, MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta, MÜYORBİR Başkanı Ali Kocatepe de, dünyada dijital müzik pazarındaki korsan kullanımın, dijital müziğin yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye için de büyük bir sorun haline geldiğine değinerek, Turkcell’in korsan yayınlar karşısındaki tutumunun pazarın diğer oyuncularına örnek olması gerektiğini belirttiler.

Turkcell-im’de, zengin içeriği sağlayan çok sayıdaki ulusal iş ortağının yanı sıra dünyanın en köklü, en büyük müzik şirketlerinden EMI, dünyanın en büyük ve en üretken eğlence şirketlerinden biri olan Warner Bros. ve dünya gençliğinin yakından takip ettiği müzik kanalı MTV gibi birçok uluslararası şirket de içerikleriyle yer alıyor.



Eklenme tarihi: 26.11.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler