Turkcell'in aklı Anadolu’da

Turkcell'in aklı Anadolu’da

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Develioğlu, yeni abone girişinde yüzde 50 pay almayı hedeflediklerini, bu kapsamda Anadolu’ya yönelme kararı aldıklarını açıkladı

Vodafone Türkiye (Telsim) CEO’su Attila Vitai’nin, 'Turkcell’in tekeli kırıldı. Yeni abone pazarında yüzde 50’den fazlasını diğer iki operatör alıyor’ açıklamasına Turkcell’in pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu’ndan yanıt geldi.

Develioğlu, “Turkcell olarak yeni abonede lideriz. Hedefimiz yeni abone pazarında yüzde 50 pazar payını almak. Ayrıca Turkcell olarak yeni abone almanın yanı sıra, eldeki aboneleri de tutmanın değerini biliyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var” diye konuştu.

Çift kart kullanımı yüzde 20
Bu arada yapılan açıklamalara göre Turkcell’in abone sayısı 30.8 milyon, Vodafone’un (Telsim) 11.5 milyon, Avea’nın ise 7.5 milyon abonesi bulunuyor.

“Rakip operatörlerde çift kart kullanımı bizden çok fazla” diyen Develioğlu, şöyle devam etti: “Rakip operatörlerden hattı olup da ikinci hat olarak Turkcell alanların sayısı çok az. Turkcell hattı olup da rakip operatörlerden ikinci hat sahibi olanların sayısı çok fazla. Türkiye’de iki sim kart taşıyanların oranını ise yüzde 20 olarak hesaplıyoruz. Yaklaşık 10 milyona yakın kişinin iki sim kart birden taşıdığıın tahmin ediyoruz.”

Turkcell olarak yaptıkları yeni kampanyalarla pazarda etkili olmaya çalıştıklarını söyleyen Develioğlu, yeni dönemde Anadolu’ya yönelme kararı aldıklarını aktardı. Anadolu’da cep telefonu kullanımını yaygınlaştırmak için bu yönde bir çalışmaya gittiklerini söyleyen Develioğlu, bu kapsamda gelişmekte olan ülkeler için Dünya GSM Birliği’nin organize ettiği 'ucuz telefon’ kampanyasını Türkiye’de başlattıklarını belirtti. Bu projenin ise şimdilik 350 bin telefonu kapsadığını açıkladı.

Genel müdür bekleniyor
Öte yandan Muzaffer Akpınar’ın Turkcell’in genel müdürlük koltuğunu bırakmasının ardından yerine atama yapılmamasının şirketin iş akışını etkilemediğini öne süren Develioğlu, kararın yönetim kuruluna ait olduğunu ve buradan çıkacak kararı beklediklerini sözlerine ekledi.



Eklenme tarihi: 22.11.2006
Kaynak: Milliyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler