Cep'te büyük daha da büyüyor küçükler daha da küçülüyor

Cep'te büyük daha da büyüyor küçükler daha da küçülüyor

Dünya cep telefonu pazarı üçüncü çeyrekte de büyümesini sürdürdü. Toplam 254 milyon telefonun satıldığı üçüncü çeyrekte en büyük beş üretici küçüklerin pazarından yüzde 5.6 daha pay kaptı.

Uluslararası araştırma kuruluşlarından International Data Corporation (IDC) yılın üçüncü çeyreğine ilişkin dünya cep telefonu pazar araştırması sonuçlarını yayımladı. IDC'ye göre yılın üçüncü çeyreğinde pazar bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 21 büyüme gösterirken satılan cep telefonu sayısı da 254 milyon 900 bine ulaştı.

Pazarın lideri Nokia yüzde 32.9'luk büyüme oranıyla pazar payını yüzde 34.7'ye yükseltirken en yakın takipçisi Motorola'nın büyüme oranı da yüzde 38.8 olarak gerçekleşti ve şirket pazar payını yüzde 20'nin üzerine yüzde 21.1'e çıkardı.

Sony Ericsson ise büyemesini yine bir rekorla kapatarak yüzde 42.2 büyümeyle pazar payını yüzde 7.8'e çıkardı ve Samsung'un arkasından dördüncü sıraya yerleşti.

Uzakdoğu'nun iki büyük cep telefonu üreticisi Samsung ve LG Electronics ise bu çeyrekte büyümesine devam etmesine karşılık şirketlerin büyüme oranları dünya pazarının gerisinde kaldı.

Samsung yüzde 16.1 büyüme oranıyla üçüncülükteki yerini korudu ancak pazar payı yüzde 12'ye geriledi. Dördüncülüğü Sony Ericsson'a kaptıran LG Electronics'in büyümesi ise ancak yüzde 6.3 olarak gerçekleşti ve pazardaki payı ise binde 65'e geriledi.

Pazardaki en ilginç gelişme ise kuşkusuz en büyük beş üreticinin pazar paylarını sürekli artırırken küçüklerin pazarda kan kaybetmesi. Beş üretici dışında kalanlar bu çeyrekte yüzde 7.3 küçüldü. Pazardaki payları ise yüzde 17.9'a geriledi.



Eklenme tarihi: 17.11.2006
Kaynak: BT Dünyası

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler