Turkcell, Bilişim '06 'nın resmi sponsoru

Turkcell, Bilişim '06 'nın resmi sponsoru

Türkiye’nin lider ve bölgenin güçlü GSM operatörü Turkcell, ülkemizdeki bilişim teknolojilerinin gelişimine katkı sağlamak, 3G’nin ülkemize ve sektörümüze sağlayacağı katkıları anlatmak ve sektörümüzün sorunlarını tartışmak amacıyla Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından organize edilen “Bilişim’06”nın resmi sponsoru oldu.

8 Kasım günü düzenlenen, “Türkiye İletişim Stratejisi 2007” başlıklı oturuma konuşmacı olarak katılan Turkcell Şebeke Operasyonları ve Regülasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Türkiye’deki mobil iletişim sektörünü ve 2007 yılı ile ilgili beklentileri değerlendirdi.

Konuşmasında, ülkemiz için önemli bir yere sahip olan GSM sektöründe frekans gibi kısıtlı kaynakların daha verimli kullanılması gerektiğine dikkat çeken Terzioğlu, 2007 yılında abone sayısındaki artışın devam edeceğini ve penetrasyonun % 80’i aşmasını beklediklerini belirtti. Terzioğlu ayrıca, geniş bant ve veri kullanımının dünyadaki eğilime paralel olarak artmaya devam edeceğini vurguladı.

GSM sektörünün gelişimine ve Üçüncü Nesil (3G) iletişimin Türkiye açısından önemine dikkat çeken Terzioğlu, şunları söyledi: “Ses ve data transferinde 2G’ye göre, ortalama 6 kat daha yüksek kapasite sağlayan 3G’ye yatırım yapılması, ülke kaynaklarının kullanımı açısından son derece verimli sonuçlar doğuracaktır. 3G, özellikle yerli yazılım ve altyapı sektörünü büyütecek, içerik üreten yerli şirketler ise yepyeni bir pazara kavuşacaktır. ”

Bilişim’06’nın ikinci gününde (9 Kasım), yine Turkcell sponsorluğunda düzenlenecek “Turkcell İletişim Teknolojileri Günü”, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılıyor. Turkcell Servis ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, aynı gün yapılacak “Türk Telekom Sektörüne Yeni Mobil Teknolojilerin Faydası” başlıklı panele konuşmacı olarak katılarak, sektörün gelişimi ve yeni nesil mobil iletişim teknolojilerinin Türk telekomünikasyon sektörüne katkıları hakkındaki görüşlerini dinleyicilerle paylaşacak. Bayrakdar sunumunda, 3G’nin uygulama ve yazılım alanında yeni iş fikirlerine ve kaliteli işgücü için yeni iş imkanlarına zemin oluşturarak, yerli ve yabancı iş ortaklıklarına sağlayacağı katkılara değinecek.

Turkcell Şebeke Operasyonları ve Regülasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu ise aynı gün (9 Kasım), Türkiye’nin önde gelen bilişim ve iletişim şirketlerinin yer aldığı CEO Forum’da konuşmacı olarak yer alacak.

Türkiye’deki bilgi teknolojileri ve iletişim şirketleri ile bilişim sektöründe faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) bir araya geleceği 3 günlük etkinlik kapsamında düzenlenecek fuarda ise ziyaretçiler, Turkcell standını ziyaret ederek Turkcell’in 3G, Mobil TV, Mobil İmza ve Turkcell-im gibi yenilikçi uygulamalarını yakından tanıma fırsatı bulabilecekler.



Eklenme tarihi: 13.11.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler