Philips cep telefonu bölümünü satıyor

Philips cep telefonu bölümünü satıyor

Philips’ten yapılan açıklamaya göre yıllık 400 Milyon Euro cirosu ve çoğunluğu Asya-Pasifik ve Doğu Avrupa bölgesinde olmak üzere yaklaşık 240 çalışanı olan cep telefonu bölümünü Çin’in en büyük elektronik üreticilerinden China Electronics Corporation şirketine satmak üzere niyet mektubu imzaladığını duyurdu.

Philips Xenium 9@9ePhilips’ten yapılan açıklamaya göre yıllık 400 Milyon Euro cirosu ve çoğunluğu Asya-Pasifik ve Doğu Avrupa bölgesinde olmak üzere yaklaşık 240 çalışanı olan cep telefonu bölümünü Çin’in en büyük elektronik üreticilerinden China Electronics Corporation şirketine satmak üzere niyet mektubu imzaladığını duyurdu.

Anlaşmaya göre China Electronics Coropration, CEC tüm dünyada Philips markasıyla 5 yıl süreyle cep telefonu üretim ve satışını yapacak. Satış, şirket ortaklarının onayı ve gerekli diğer yasal izinlerden sonra tahminen 2006 yılı sınuna doğru gerçekleşecek.

Philips zaten cep telefonu işini büyük ölçüde Çin ve Hong Kong merkezli olarak yürütüyordu. Daha önce CEC Sang Fei adlı şirketle Joint Venture olarak üretim yapıyordu ancak bu şirketle daha önce ortaklığını bitirmişti. Geçen yıl 12 milyon cep telefonu üreten Philips’in, 240 kadar çalışanından Çin ve Hong Kong’da bulunan 180 kadarı anlaşmayla CEC’ye geçecek.

Siemens de cep telefonu bölümünü Ekim 2005 tarihinide Benq şirketine satmış, ancak Benq bu işten zarar edince bir yılını doldurmadan şirkete yeni sermaye aktarmayacağını duyurmuştu. Philips – CEC anlaşmasının hemen bunun arkasından gelmesi akıllara benzer bir başarısızlık ihtimalini getirse de büyük volümlü düşük maliyetli üretimde usta olan CEC, 5 yıllığına kullanma hakkı aldığı Philips markasıyal bu işte başarılı olmayı umuyor.



Eklenme tarihi: 9.11.2006
Kaynak: BT Dünyası

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler