Cep telefonunda 3.2 megapiksel rekabeti

Cep telefonunda 3.2 megapiksel rekabeti

Dijital fotoğraf özelliğinin cep telefonlarında popüler olmasının ardından, telefonlardaki çekim kalitesi 3.2 megapiksel seviyesine kadar çıkmış durumda.

Sony Ericsson K790iSony Ericsson K790i bu alanda rekabet eden ürünlerden biri. Sony firmasının dijital fotoğraf makinesi serisi Cyber-shot’u cep telefonlarına taşıyan SonyEricsson, K790i modeliyle 3.2 megapiksel çözünürlüğe ulaştı. Firma bundan önce de, K750 ve W800 modelleriyle dijital fotoğraf destekli cep telefonu pazarında önemli yer edinmişti.

K790i, Xenon flaşlı çekim kalitesinin yanı sıra, 262 bin renkli yüksek kaliteli ekrana sahip bulunuyor. Üçüncü Kuşak ve Edge şebekelerini destekleyen yeni model ürün, üç bantlı bir model.

MP3 ve AAC formatlarında müzik çalan ve müzikçalar olarak da kullanılabilen üründe, kablosuz iletişim için Bluetooth özelliği yer alıyor. Hafıza kartı olarak yine Sony’nin Memory Stick Micro ürününün kullanana SonyEricsson K790i, video kayıt ve internet bağlantı özellikleriyle de öne çıkıyor.

Sony Ericsson K790i ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Sürgü kapaklı telefon
Aralık ayında pazara çıkarılması planlanan BenQ-Siemens SL91 ise, firmanın adeta moda haline gelen sürgü kapaklı serisinin devamı. Parlak ve siyah yüzeyi ile istiridye şeklindeki şarj ve senkronizasyon için kullanılan özel cihazı, telefonun en belirgin özellikleri arasında yer alıyor.

Cihazda yer alan ışık efektleri telefon takılıyken, SMS ya da cevapsız çağrı gelmesi durumunda kullanıcıyı ışıkla uyarıyor. Bu özel cihaz, görüşmeler için Hi-Fi sistem ve eller serbest (handsfree) çözümleri sağlıyor.

Otomatik fokusa sahip entegre 3.2 megapiksel kamerası sayesinde fotoğraflar ve videolar yüksek kalitede çekilebiliyor. Düşük ışık ortamında, gece modu rahat bir çekim sunuyor. Üçüncü Kuşak üzerinden video görüşmesi için, SL91’in ön kısmında ikinci bir VGA kamera bulunuyor ve sürgü mekanizma ile korunuyor.

MP3 çalıcısı ve stereo RDS FM radyosu bulunan SL91’in tasarımının yanında stereo kulaklığı da bulunuyor. Cihazda microSD hafıza kart kullanılıyor.



Eklenme tarihi: 8.11.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler