LG'den kitap okuyan telefon

LG'den kitap okuyan telefon

LG Electronics, özellikle görme engelli kullanıcılar için ürettiği dünyanın ilk kitap okuyan cep telefonunu Kore’de satışa sundu. Dünyanın ilk kitap okuyan telefonu, LG Sangram Kütüphanesi tarafından koordine edilen ve kitaplar ile metinlerin indirildiği bir kütüphane veritabanına bağlanıyor. Bu telefon, daha sonra verileri sese dönüştürerek kullanıcıların hizmetine sunuyor.

“Kitap Okuyan” telefonun görme engelli kullanıcılar için kullanım kolaylığı sağlamayan ses menüsü, ses-tanıma ve "metinden-sese" mesaj gönderim gibi özellikleri mevcut. CDMA özellikli kayar kapak bu telefon, ayrıca 1.3 mega piksel kameraya sahip. Telefon ayrıca; Bluetooth, çoklu görev, MP3 çalar, TV uzaktan kumanda, Mikro SD bellek ve yol haritası özellikleri de dikkat çekiyor

Global ve bölgesel dijital ürünler lideri LG Electronics diğer bir yeni modeli olan “Cep Televizyonlu Telefonu" da tanıttı. 10.95mm kalınlığındaki bu T-DMB özellikli telefon siyah rengi ve briket tarzı tuş takımı ve tuş takımı rengi ile gayet sade ve şık. T-DMB Mobil TV özellikli dünyanın ilk kartlı telefonu olan bu kayar kapaklı telefon siyah, yeşil ve kırmızı renklerin yanı sıra kahverengi deri kılıfı ile de kullanıcıların beğenisine sunuluyor. CDMA özellikli ve 1.3 mega piksel kameralı bu telefon ile, MP3 dinleyebilir, TV izleyebilir, bankacılık işlemlerinizi yapbilir, yol haritanıza bakabilirsiniz.

Araştırma şirketi Gartner'ın yaptığı araştırmaya göre müşteri memnuniyetinde ilk sırada yer alan LG Electronics, Amerika’daki cep telefonu kullanıcıların % 80’nin tercih ettiği ve memnun kaldığı marka. Araştırmaya göre her 10 LG cep telefonu kullanıcısından 3’ü cep telefonlarından çok çok memnun olduklarını belirtti. Ayrıca Yine Amerika’da yapılan başka bir araştırmaya göre de LG, telsiz telefon kullanıcılarının da favorisi.



Eklenme tarihi: 31.10.2006
Kaynak: Hürriyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler