Tek tuşta on marifet moda

Tek tuşta on marifet moda

Motorola, Paris’te düzenlediği Avrupa Yenilik Günü (European Innovation Day) etkinliğinde değişen teknolojiye bakışını ve yeni ürünlerini sergiledi. Etkinliğin açılış konuşmasını Motorola Laboratuvarları Kablosuz Çözümler Araştırma Başkanı Gary Grube yaptı. Grube, konuşmasında yüksek teknolojiyi ekonomik maliyetle sunmayı hedeflediklerini ve bu çabalarının fiyat dengesi getireceğini belirtti.

Görüşlerini aldığımız İş Ortakları ve Çalışmalar yöneticisi Andrew Aftelak ise, gelecekte telefonun tek bir tuşuna basarak birçok teknolojiyi kontrol etmeyi hedeflediklerini söyledi. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmek için çalışan bir ülke olduğunu ifade eden Aftelak, İtalya, Rusya, Fransa ve Danimarka gibi ülkelerde olduğu gibi, Türkiye’de de gelecekte bir fabrika ya da araştırma laboratuvarı kurabileceklerini söyledi.

Aftelak, Motorola olarak hedeflerini daha ekonomik, daha küçük ve daha işlevsel teknolojiler üreterek bu teknolojiyi tüm dünyaya yaymak olarak açıkladı. Aftelak, daha fazla geniş bant ve daha fazla dijital ağa ihtiyaç duyulan günümüzde, Motorola’nın her şeyi daha da kolaylaştırmak için çalıştığını söyledi. Görünen o ki, yakın gelecekte bir cep telefonuyla etrafımızdaki herşeyi kontrol ederek, her türlü bilgiye ulaşabileceğiz.

NFC teknolojisi
Motorola laboratuvarlarını gezerken, telefon dışında diğer teknolojiler de tanıtıldı. Bunlar arasında en ilgi çekeni ise NFC teknolojisiydi. Sistem şu şekilde işliyor: Markete gidiyorsunuz, çıkışta alışverişinizi para yerine kredi kartı yerine geçebilen cep telefonunuzla ödüyorsunuz. Bunun için telefonu "paypass" cihazına tutmanız yeterli. Motorola yetkilileri MasterCard ile anlaşmaları olduğunu ve telefonun çalınması durumunda 15 dakikada bulunabileceğini belirtiyorlar.



Eklenme tarihi: 27.10.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler