Vodafone'da organizasyonel değişiklik

Vodafone'da organizasyonel değişiklik

Vodafone, mobil plus stratejisini geliştirmek için, 2 coğrafi bölge ve bir yeni iş ve yenilik birimi şeklindeki yeni yapılanmasını bu yıl başında duyurmuştu. Bu strateji, Vodafone AT Home, Vodafone Office ve Genişbant ürünleri gibi yeni ürünleri ile gelişiyor.

odafone cuma günü yaptığı açıklamada, Yeni İş ve Yenilik Bölümünün tüketiciye daha yakın olmak için bölüneceği bildirildi. Yeni yapı, organizasyonu basitleştirecek ve grubun fonksiyonlarının işe daha uygun hale gelmesini sağlayacak.

Yeni yapıda Avrupa Bölgesine bağlı grupların fonksiyonları, mobil plus stratejisini yöneten işletmeci şirketlerle birlikte yönetilecek. Yeni iş ve anakhtar işortaklıklarını Strateji ve Yeni İş fonksiyonu tanımlayacak.

Bu değişikliklerin sonucu olarak Yeni İşler ve Yenilikler Başkanı Thomas Geitner aralık 2006 itibariyle Vodafone Yönetim Kurulu'ndan ayrılıyor.

Geitner, Vodafone'da 2000 yılında global ürün ve servislerin kurulması yönetilmesinden sorumlu direktör olarak işe alınmıştı. Bu pozisyonda, Geitner, Vodafone'un global bir marka olarak tanınmasından, global tedarik zincirinin oluşturulmasından ve 2002 yılında Vodafone Live!'in yaratılmasından ve devreye alınmasından sorumlu idi.

Geitner 2003 yılında, Vodafone'nun Baş Teknoloji Yöneticisi pozisyonuna yükseldi ve One Vodafone programını başlattı ve yönetti. Bu programla bir seri paylaşımlı servis organizasyonunu kuruldu ve Vodafone'un Avrupa'da 3G üzerinde lider durumuna gelmesini sağladı.

Şirket Başkanı Arun Sarin konuyla ilgili olarak şunları söyledi :

Bu değişim, yeni stratejimizi uygularken daha büyük organizasyonel basitlik ve ölçeklenebilirlik sağlayacak. İngiltere, Almanya ve İtalya'daki genişbant servislerimiz dahil son ürün duyurularımız bireysel pazarda değişen müşteri taleplerine nasıl cevap verdiğimizi gösteriyor.

İşletmeci şirketlerimiz mobil plus stratejimiz üzerinden önemli yararlar görüyor. Bu nedenle bugün yaptığımız duyurudaki değişiklikler, yerel şirketlere ve onların yeni ürün ve hizmetlerine önemli bir fırsattır.

Thomas Geitner Vodafone Group'a son 6 yıldır önemli katkılarda bulundu. Grubun entegrasyon ve geçiş programlarını yönetti.

Thomas'a sunduğu servisler nedeniyle, gerçekten çok minnettarız ve Vodafone'u bıraktığını görmekten üzüntülüyüz.

Yönetim Kurulu adına, bu fırsatla Thomas'a ve ailesine gelecek için iyi dileklerimizi sunar ve şirket için yaptıkları ve liderliği için teşekkür ederiz.



Eklenme tarihi: 25.10.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler