Nokia SuperSound 06 yarışmacıları müzik atölyesinde

Nokia SuperSound 06 yarışmacıları müzik atölyesinde

Nokia’nın geçen yıl birincisini gerçekleştirdiği Nokia super sound06 müzik yarışmasında ilk 100 şarkı belirlendi ve oylama heyecanı sürüyor. Müzik parçalarının üretimi ve kayıt kalitesine olduğu kadar, sahnedeki yaratıcılık ve performansa da önem veren Nokiasupersound, kendisini müzikle ifade etmek isteyen tüm gençleri, kategori farkı gözetmeksizin destekliyor. Bu desteğin bir ifadesi de, Nokiasupersound atölye çalışmaları.

Bir yarışma olmanın ötesinde, ürettiklerini insanlarla paylaşmak konusunda sıkıntı çeken müzisyenlere yönelik bir platform sunan Nokiasupersound, adaylara kendilerini geliştirme fırsatı sağlamayı görev biliyor. Nokiasupersound atölye çalışmaları da bu amaca hizmet ediyor. Müzik adına gerçekten söyleyecek sözü olan, işinin ehli müzik adamları, Nokiasupersound06 yarışmacıları arasından seçilen 20 ilâ 25 kişilik gruplarla birlikte 1’er saatlik ortak çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar karşılıklı enstrüman deneme ya da soru-cevap şeklinde olabiliyor.

Atölye çalışmaları İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü’ndeki Büyük Salon’da gerçekleşiyor. 10 Ekim’de Hayko’nun “Evde Müzik Yapmak” adlı sunumuyla başlayan çalışmalar, Kasım sonuna kadar devam edecek. Atölye çalışmalarına katılacak olan diğer müzik adamları ve seçtikleri konular şöyle:

Plak Şirketleri ve Yetenek Avcılığı: Hakan Kurşun (EMI)
İyi Bir Şarkı ve Başarı... Dün, Bugün, Yarın: Alternatif Rock: Harun Tekin (Müzisyen)
Music for Media: Ömer Ahunbay (Müzisyen)
Hip hop ve MC’lik: Fuat (MC)
Türkiye’de Medya ve Müzisyen: Murat Beşer (Müzik Yazarı)
Elektronik Müzik Prodüksiyonu: Yunus Güvenen (Prodüktör)
Davul: Cengiz Baysal (Müzisyen)
Bas: Kerem Tüzün (Müzisyen)
Türkiye’de Alternatif Müzik Prodüksiyonu: Tarkan Gözübüyük (Prodüktör)

Nokiasupersound06 yarışmacılarının bu çalışmalara katılmak için tek yapmaları gereken, mektup@nokiasupersound.com adresine e-posta göndererek hangi atölye çalışmasına neden katılmak istediklerini anlatmak.

Atölye takvimi
17 Ekim, Salı: Music for Media - Ömer Ahunbay
18 Ekim, Çarşamba: İyi hip hop, iyi MC'lik - Fuat
1 Kasım, Çarşamba: Türkiye'de medya ve müzisyen - Murat Beşer
14 Kasım, Salı: Elektronik müzik prodüksiyonu - Yunus Güvenen
15 Kasım, Çarşamba : İyi bir şarkı ve başarı - Harun Tekin
21 Kasım, Salı: Bas Gitar - Kerem Tüzün
28 Kasım, Salı: Davul - Cengiz Baysal

Nokiasupersound06’da neler oldu?
2005 yılındaki ilk yarışmanın gördüğü ilginin ardından Nokiasupersound06 da çok hızlı bir başlangıç yaptı. 1 Haziran itibarıyla www.nokiasupersound.com adresinden başlayan eser kabulü, 1 Eylül tarihinde sona erdi ve aynı tarihte İnternet üzerinden halk oylaması başladı. Yarışmaya katılan aday sayısı ise inanılmaz boyutlarda: Tam 742 eser!

Nokiasupersound’a üye olmak ve oy kullanmak için www.nokiasupersound.com’u tıklamak, burada yer alan küçük bir formu doldurmak yeterli. Nokiasupersound İnternet, TV gibi farklı mecraları bir araya getiren, interaktif bir organizasyon. Siteye üye olduktan sonra şarkıları tek tek dinleyip oy verebiliyorsunuz. Ayrıca www.nokia-room bağlantısı sayesinde müzisyenlerle iletişime geçebiliyor, onlarla ilgili daha detaylı bilgilere de ulaşabiliyorsunuz.

Halk oylamasının sona ermesinin ardından devreye girecek olan Nokiasupersound06 jürisi şu isimlerden oluşuyor: Deniz Özbey (Vega), Gökhan Özoğuz (Athena), Ömer Ahunbay, İlhan Erşahin, Tarkan Gözübüyük, Aylin Aslım ve Fuat. Ödül ise, geçen yılın ödülünde aklı kalanları daha da heyecanlandıracak kadar “canti”: 1968 model, her şeyiyle orijinal bir Ford Mustang otomobil.



Eklenme tarihi: 23.10.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler