Vodafone'dan kendi markasıyla 3G cep telefonu

Vodafone'dan kendi markasıyla 3G cep telefonu

Türkiye'de Telsim'in sahibi olan Vodafone bugün, kendi markasıyla 3G cep telefonu cihazını Londara'da pazara tanıttı: Vodafone 710 ismini taşıyan cihazı Çin'li Huwaei firması üretecek. Cihazda kamera, MP3 ve video telefon olanakları da olacak.

Vodafone 710 Vodafone kendi markasını taşıyan cep telefonları cihazlarıyla 3G pazarında fark yaratmaya çalıştığı bildiriliyor. Şirket bu cihazları ön ödemeli tip müşterilerine önerecek. Böylece yüksek fiyatlı 3G servislerine farklı bir talep yaratmayı hedeflediği de görülüyor.

Vodafone, yeni cihazları Çin'li Huawei Technologies firmasının üreteceğini ve yeni Vodafone 710 cihazlarının firmanın kendi cihazlarına benzer bir modelde olacağı bildirdi. Vodafone yaptığı açıklamada:

Bu cihazlar 3G servislerin yükselmesini sağlayacak. Vodafone 710 cihazları, önceden belirlenen ödemelere göre sözleşme yapan müşterilere önerilecek ve 3G'ye geniş bir pazar sağlayacak.

Vodafone'un bu hareketi, son dönemde Avrupa'lı networklerin, Asya'lı düşük maliyetli tedarikçilere ve "beyaz etiketli" denilen markasız cihazlara yönelme trendinin son örneklerinden birisi.

Bu tür cep telefonu cihazları, meşhur markaların eşdeğer cihazlarına göre 3 kat daha ucuz oluyor. Diğer yandan da, operatörün, kendi servisine uygun cihazlar üretilebilmesi başka bir avantaj olarak öne çıkıyor.

Vodafone 710 içinde, MP3 müzik çalar, 1,3 megapixel'lik bir kamera ve Bluetooth bulunuyor. Kullanıcılara mobil TV erişimi; müzik yükleme ve video telefon olanaklarına sahip oluyorlar.

Vodafone yeni telefonu önce Londra'da tanıttı. Diğer Avrupa pazarlarına da gelecek ay başında tanıtacağı bildiriliyor



Eklenme tarihi: 4.10.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler