Mobil içerik için 'eXchange Platform'

Mobil içerik için 'eXchange Platform'

VeriPark’ın Ericsson için geliştirdiği Ericsson X Platform, mobil içerik sağlayan şirketler için katma değerli servisler pazarının büyümesini amaçlarken, Türkiye’deki 3G dönüşümünü de destekliyor. Medya kuruluşları, içerik sahipleri, içerik dükkanları ve operatörleri bir araya getirecek olan platform, ortak çalışmanın temel ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek şekilde tasarlandı.

Veripark Telekomünikasyon alanındaki teknolojik gelişmeler sonucunda telekomünikasyon sektörü ile medya sektörü artık çok daha yakın çalışmak zorunda. Geçmişte telefon denilince akıllara sadece sesli iletişim gelirken, bugün katma değerli servisler telekomünikasyon dünyasının ayrılmaz bir parçası halini almış bulunuyor. SMS ile hayatımıza giren ‘Katma Değerli Servisler’ yakın gelecekte 3G’nin hayata geçmesiyle beraber renklenmesi, çeşitlenmesi bekleniyor.

Ericsson eXchange Platform ile Türkiye’deki Katma Değerli Servisler pazarının büyümesi ve gelişmesi amaçlanıyor. Medya kuruluşları, içerik sahipleri, içerik dükkanları ve operatörleri bir araya getirecek olan platform, ortak çalışmanın temel ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek şekilde tasarlandı. Kurumlar arasında teknik entegrasyonu sağlamanın yanı sıra mesajlaşma trafiğini, ticaret trafiğini yöneten platform, aynı zamanda kurumlar arası iş ilişkilerini de yönlendirebiliyor.

Firmalar platforma ait paylaşımlı kısa numaralar ya da kendilerine tahsis edilecek özel numaralar ile katma değerli servislerini çok hızlı bir şekilde devreye sokup, operatör ve hak sahibi ilişkileri yönetimi için Ericsson X Platform’u kullanabilecekler. Platformu kullanan şirketler tüm hizmetleri toplu alabilecekleri gibi, içerik yönetimi, telif yönetimi, SMS servisleri, Web/Wap portalleri, ücretlendirme ve raporlama gibi hizmetlerden ayrı ayrı da yararlanabilecekler.

Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yiğit Kulabaş bu platformun Ericsson’un Türkiye’de 3G dönüşümünü desteklemek amacıyla hazırlayıp uygulamaya soktuğu Play3 programının bir parçası olduğunu belirtiyor. 3G’nin sadece bir teknoloji değişimi olmadığını vurgulayan Kulabaş başta medya, sağlık, eğlence, güvenlik olmak üzere pek çok sektörün 3G’den etkileneceğini söylüyor. Kulabaş; “Günümüz içerik pazarının ihtiyaçlarını karşılayan Ericsson X Platform, aynı zamanda 3G GSM altyapısı devreye girdiğinde oluşacak yeni içerikleri ve iş modellerini de desteklemek üzere tasarlandı. Hedefimiz Türkiye’deki mobil oyunculara hem bugünün işlerini en kolay biçimde yönetebilecekleri hem de gelecekte oluşacak şartlara en iyi ve verimli şekilde hazır olmalarını sağlayacak bir çözüm sunmak” diyor.

Piyasadaki tüm operatörleri ve farklı içerik sağlayıcılarını bir araya getirecek olan platform, aynı zamanda içeriklerin toplanıp dağıtıldığı bir portal işlevi de görecek. Operasyonu Ericsson’un yetkili çözüm ortaklarından VeriPark tarafından yönetilecek olan Ericsson X Platform, esnek ve genişleyebilir yapısı sayesinde yurt dışındaki operatörlere de kolaylıkla entegre olabilecek ve aynı zamanda yurtdışı mobil içerik akışları da bu platform üzerinde gerçekleşebilecek.



Eklenme tarihi: 18.09.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler