Apple iPod cep telefonu geliyor mu?

Apple iPod cep telefonu geliyor mu?

ABD'de uzmanlar Apple'ın cep telefonu cihazı üzerinde çalıştığını ve hemen hemen üretime geçmek üzere olduğunu iddia ediyorlar. 2007'de piyasaya çıkması beklenen telefonun pazarda iyi bir pay alacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Apple'ın fantastik kurucularından Steve Jobs'un yıllardan bu yana yarattıkları konusunda her zaman gizlilik içinde davranmış olması, Apple'ın iPod ürününü cep telefonu cihazı şeklinde piyasaya süreceği konusundaki spekülasyonları güçlendiriyor.

Uzmanlar, Apple'ın cep telefonu cihaz işinde potansiyel olarak başarılı olacağını düşünüyorlar. Hatta cep telefonu işinde ana oyuncu haline gelebileceğini öngörüyorlar.

Piyasadaki söylentilere bakılırsa, Apple cep telefonu prototipi için, önümüzdeki günlerde 1-2 OEM üreticisi ile işbirliği yapacak. Uzmanlar Apple'ın pazara ne şekilde gireceği konusunda hala tartışıyorlar ama iPhone'un 2007'de pazara çıkması bekleniyor.

Apple'ın cep telefonu alanında MVNO (sanal mobil operatörlük) tarzı bir strateji de belirleyebileceği, kendi ismi ile anlaşma yapacağı diğer operatörlerin frekanslarını satarak kaliteyi de kontrol altında tutabileceği düşünülüyor. Ama stratejinin henüz belirlenmediği, hala üzerinde çalışıldığı sanılıyor.

Ancak, müzik dinlenebilen cep telefonunun, düşük fiyatlı 1 GB ve altındaki kapasiteli iPod satışlarını etkileyebileceği de düşünülüyor ki Apple'ın şu ana kadar ki stratejisinin bir cihazda tek özellik olması da dikkat çekici.

Apple, 1970'li yıllarda PC işine ilk giren firma olma şansını, işlemcisindeki hata nedeniyle IBM'e kaptırmıştı. Sonraki yıllarda özellikle yayıncılık alanında popüler olmalarına karşın, Apple makinalar, IBM uyumlu makinalar yanında pazar paylarını büyütememişlerdi. Ancak MP3 çalar olarak piyasaya sürülen iPod beklenenin çok üstünde popülerlik kazandı. Hatta, bu sayede Apple PC'lerin pazar payında da kımıldama olmuştu. iPod'lar ve hayatımıza soktuğu "PodCasting" kavramı dünyada hatırı sayılır bir pazar payına sahip.

Bu aralar Apple hisselerine yatırım yapanların pişman olmayacağı da sektörde tartışmasız kabul gören başka bir konu. Şirketin 2007 satışlarının 22.2 milyar $ olacağı öngörülüyor.



Eklenme tarihi: 16.09.2006
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler