Global cep telefonu abonesi 2,5 milyarı geçti

Global cep telefonu abonesi 2,5 milyarı geçti

Ovum ve GSM Derneği, dün yaptıkları açıklamada dünya çapındaki mobil abone sayısının 2,5 milyarı geçtiğini tahmin ettiklerini bildirdi. Abone sayısı 2 milyarı, 1 sene önce geçmişti.

Ovum ve GSM Derneği, geçen 1 yıl süresince, dünya çapındaki mobil operatörlerinin, 484 milyon yeni abone aldıklarını bildirdi. Bu rakamın % 41'i Asya-Pasifik bölgesinden geliyor. Bunun da yarısından fazlasını Hint ve Çin'li aboneler teşkil ediyor. Bu 2 ülkede ayda 5 milyon yeni abonenin mobil networke katıldığı bildiriliyor.

Pakistan, Bangaldeş, Rusya, Ukranya, Brezilya, Nijerya ve Endonezya'nın da yeni abone sayısında ilk 10'da yer aldığı bildiriliyor.

Büyümenin, gelişmiş ülkelerden, gelişmekte olan ülkelere doğru yönlendiği görülürken, Batı Avrupa ve Doğu Asya'daki pazarların bu yıl % 100 penetrasyona ulaşılacağı tahmin ediliyor. ABD'de ise penetrasyonun % 70 olduğu ve büyümenin yavaşladığı, ana operatörlerin çeyrek dönemde ortalama 1 milyon abone ekledikleri bildiriliyor.

Bundan sonraki 500 milyonluk artış diliminin, 16 ayda oluşması ve Güney Amerika, Güney Asya, Çin, Güneydoğu Asya, Afrika ve Uzak Doğu'dan gelmesi bekleniyor.

Ancak gelişmekte olan ülkelerdeki büyümelerde, endüstrinin alıştığı yüksek ARPU (abone kazanma maliyeti) rakamlarına rastlanmıyor. Hindistan gibi düşük maaş kazanılan ülkelerde, aylık cep telefonu faturalarının 10 $/ay'dan daha az olduğu da bildiriliyor.



Eklenme tarihi: 15.09.2006
Kaynak: turk.internet.com

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler