CeBIT Bilişim Eurasia Fuarına gelen kazandı

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarına gelen kazandı

Avrasya’nın en büyük iş ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia, dünya gündemine damgasını vurduğu bir buluşmayı daha geride bıraktı.

Toplamda 60 bin metrekarelik alana yayılan fuar, yerli – yabancı yaklaşık 140 bin ziyaretçi ve bin 804 basın mensubunu ağırladı. Tüm bu ziyaretçilere, 10 bin 276 katılımcı şirket temsilcisi yeni ürün ve hizmetlerini tanıttı. Dünyanın sayılı fuarlarında olduğu gibi, CeBIT Bilişim Eurasia da “ilk kez” duyurulan ürünlere ev sahipliği yaptı. “Yeni ürün göstergesi” kart ve çıkartmalarıyla, ziyaretçilerin merak ettikleri yeni ürünlerle karşılaşmaları kolaylaştırıldı.

Bu yıl ilk kez CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı çatı altında düzenlenen Bilişim Zirvesi ve Forum@Bilişim’de, ülkelerin, kurumların ve kişilerin rekabetçi güçlerini bilişim teknolojilerini kullanarak nasıl artırabilecekleri, 58 forumda, 176 yerli ve yabancı uzman konuşmacı tarafından paylaşıldı.

İş Dünyası, Dijital Yaşam ve Telekomünikasyon olmak üzere üç ana bölümde toplanan fuarda, İş Dünyası’nda yalnızca ofislerde kullanılabilecek ürün ve uygulamalar sergilendi. Dijital Yaşam ve Telekomünikasyon’da ise, hem iş, hem de özel yaşamı kolaylaştıracak ürün ve uygulamalara yer verildi. Bu yıl daha yüksek oranda katılım gösteren telekomünikasyon şirketleri, kurumsal uygulamalarını İş Dünyası’nda, hem bireye, hem profesyonellere seslenen uygulamalarını ise Telekomünikasyon bölümünde tanıttı.

İş, medya ve siyaset dünyasından yoğun ilgi
TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 5 – 10 Eylül 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen CeBIT Bilişim Eurasia’nın gerek katılımcı, gerekse ziyaretçi profili ağırlıklı olarak kurumsal eksene yöneldi. Şirket profesyonelleri, orta ve üst düzey yöneticiler ve yeni girişimcilerin yoğun olarak ziyaret ettiği fuarın katılımcılarının yüzde 60’ı İş Dünyası salonlarında yer aldı. Yalnızca iş adamlarının ziyaretine açık olan 1, 2 ve 3 numaralı salonlardaki İş Dünyası ana bölümünün tamamen sessiz olması, iş görüşmelerinin verimini artırdı.

Medyanın da ilgiyle izlediği CeBIT Bilişim Eurasia, yerli ve yabancı yayın / yayım organlarından bin 804 basın mensubunu ağırladı.
Açılışı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Maliye Bakanı Hartmut Möllring, Romanya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakan Temsilcisi Daniel Gruia, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, tarafından yapılan fuarın diğer günlerinde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu da ziyaretçi olarak önemli açıklamalarda bulundular.

2007 bütçe görüşmeleri CeBIT Bilişim Eurasia’da başladı
CeBIT Bilişim Eurasia kapsamında, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın talimatıyla, Maliye Bakanlığı uzmanları ile bilişim sektörünü temsil eden sivil toplum örgütlerinin başkanları ve sektör temsilcileri bir araya gelerek, bilişim sektörünü teşvik etmek amacıyla 2007 bütçesine ilişkin önerileri görüştü. Türk bilişim sektörünü teşvik etmek amacıyla 2007 bütçesine ilişkin önerilerin sunulduğu toplantıya, Maliye Bakanlığı temsilcilerinin yanı sıra, Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED), Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), Türkiye Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Serbest Telekomünikasyon İşletmeleri Derneği (TELKODER) başkanları ve sektör şirketlerinin temsilcileri de katıldı.

Romanyalı iş heyetlerini özel bir günde ağırladı
Fuarın ev sahipliği yaptığı önemli toplantılardan bir diğeri ise, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Romanya@CeBIT Bilişim Eurasia Günü kapsamında oldu. CeBIT Bilişim Eurasia, ikinci gününde özel bir organizasyona ev sahipliği yaparak, Romanyalı ticaret heyetleri ve siyasi temsilcileri Türk iş adamlarıyla bir araya getirdi. “Romanya@CeBIT Bilişim Eurasia Günü” adını taşıyan özel gün kapsamında, Romanya ile Türkiye arasındaki ticaret sinerjisini tetikleyecek bir zemin oluşturuldu.

Çevre ülkelerdeki sektörel sivil toplum örgütlerinin de katılım gösterdikleri fuarda, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın işbirliğiyle birçok ülkeden satın alım heyetleri bulundu.

İlk kez iki “özel teşvikli bölge”
CeBIT Bilişim Eurasia’nın İş Dünyası ana bölümü içerisinde bu yıl ilk kez iki “özel teşvikli bölge” yaratıldı. Bunlardan İnovasyon Bölgesi’nde insan yaşamında önemli değişikliğe yol açacak, geleceği şekillendirecek ve ticari değeri bulunan 24 ürün sergilendi. Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) işbirliğiyle oluşturulan Yazılım Bölgesi’nde ise, boyutları küçük, ancak yarattığı katma değeri büyük olan küçük yazılım şirketleri özel bir teşvikle yer alarak, kendilerini uluslararası arenada temsil etme olanağı buldu. Yazılım ve İnovasyon Bölgeleri, iş dünyasından yoğun ilgi ile karşılaştı.

Bu yıl, Bilişim olarak 15.’si, CeBIT Bilişim Eurasia adı altında yedincisi yapılan fırsatlar fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, gelecek sene 2 – 7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.



Eklenme tarihi: 13.09.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler