Televizyonu cebe sokan Türk

Televizyonu cebe sokan Türk

Pozitron, Cebit Fuarı’nda ilk defa tüketicilerle buluşacak olan Mobil TV projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında kesintisiz ve net olarak Türkiye’nin her yerinden 7 gün 24 saat cep telefonundan televizyon seyredilecek.

Pozitron Pozitron, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Mobil TV projesiyle Avrasya’nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri platformu CeBIT Bilişim Eurasia’da yer alacak. Fuarda ilk defa tanıtılacak olan Mobil TV projesi için Digitürk ile anlaşma yapan Pozitron, bu proje ile Türkiye’nin her yerinde cep telefonundan Digitürk’ün belirleyeceği kanallarının bir kısmına ulaşma imkánı sağlayacak. Böylece belirlenen televizyon ve radyo kanalları, istendiği an her yerden canlı olarak izlenebilecek.

Mobil TV uygulamasına sahip olmak isteyenler, belirlenecek numaraya kısa mesaj atarak cep telefonlarına uygun uygulama altyapı desteğine ücretsiz olarak sahip olabilecekler. Kolay ve anlaşılır bir menü sistemi üzerine kurulan sistemde kanal değişimi, mevcut Digitürk kanallarıyla aynı kanallarda yer alarak telefon tuşlarının uzaktan kumanda gibi kullanılması sağlanacak.

EDGE İçin İdeal Çözüm
Pozitron, AB üyesi veya adayı 25 ülke içinde cep telefonlarında TV yayını ve görüntülü konuşma gibi özellikler sunan üçüncü kuşak lisansını alamayan tek ülke olan Türkiye’de, EDGE teknolojisiyle çalışabilecek bir uygulamanın geliştirilmesi gerektiği fikrinden yola çıkarak Mobil TV’yi hayata geçirdi. Pozitron Genel Müdürü Fatih İşbecer, konuyla ilgili şunları söylüyor: "EDGE teknolojisiyle çalışabilecek bir uygulamanın geliştirilmesi gerektiğini düşündüğümüz noktada, Digitürk ve Pozitron Ar-Ge ekibi olarak görüntünün mümkün olan en düşük bant genişliği kullanılarak telefonlara ulaştırılması konusunda çalışmalar yaptık. Sonuçta EDGE teknolojisinin alt sınırına yakın değerlerde sağlıklı bir görüntü akışı sağlamayı başardık".

Projenin başarılı olabilmesi için karmaşadan da uzak olması gerektiğine dikkat çeken İşbecer, bu nedenle kolay kurulan ve fazla ayar gerektirmeyen bir platform oluşturmak için çalıştıklarını belirtiyor.

İşbecer, Pozitron olarak Mobil TV projesi kapsamında cep telefonu üreticileriyle entegre bir şekilde çalışarak, cihazların satılırken Mobil TV’ye hazır sürümlerinin çıkarılmasını sağlamayı hedeflediklerini de belirtiyor.



Eklenme tarihi: 10.09.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler