Nokia N93 görücüye çıktı

Nokia N93 görücüye çıktı

Mobil iletişim ve multimedya cihazlarında dünya devi Nokia, kullanıcıların hayatına renk katacak birçok yeni ürün ve deneyimi, 5-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda tanıtıyor. Nokia Nseries’in en yeni multimedya bilgisayarı N93 de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Nokia N93 ile kullanıcıların her günü bir film tadında geçiyor.

Nokia N93Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, 5-10 Eylül tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda birçok yeni ürün ve deneyimi tanıtıyor. Salon 7’deki 450 metrekarelik Nokia standını ziyaret edenler, Nseries multimedya bilgisayarlarının en yeni ürünü olan Nokia N93’ü de bire bir deneme fırsatı buluyorlar.

Avrupa Görüntüleme ve Ses Derneği (European Image & Sound Association - EISA) tarafından 2006-2007’de Avrupa’nın En İyi Medya Telefonu seçilen Nokia N93, benzersiz bir dijital görüntü kayıt cihazı, telefon ve zengin İnternet fonksiyonlarını bir araya getiriyor. N93 3,2 megapiksel kamerası, Carl Zeiss merceği, DVD özelliğindeki video kayıt fonksiyonu ve 3x optik zum’uyla kusursuz kayıt sağlıyor. Nokia N93 doğrudan televizyona bağlanınca, çekilen görüntüler geniş ekranda izlenebiliyor; ayrıca kayıtlar online albümlere ya da blog’lara aktarılabiliyor. Üstelik N93 ile kullanıcılar yüksek kaliteli filmler çekip, telefonun içinde bulunan Adobe Premiere Elements 2.0 yazılımı aracılığıyla bu filmleri DVD’ye kaydedebiliyorlar.

Anında kayıt özelliği
Nokia N93, yüksek kaliteli fotoğraflar çekilmesini ve DVD kalitesinde videolar kaydedilmesini sağlayan kamera özellikleri sunuyor. Ana ekran açılıp çevrildiği zaman, Nokia N93 çekim yapmaya hazır hale geliyor. Renkli ekranın sağladığı geniş vizör ile her anın görüntüsü alınabiliyor ve başkalarıyla paylaşılabiliyor.

MPEG-4 VGA ile saniyede 30 kare hızla video çekimi yapabilen Nokia N93, stereo ses kayıt ve dijital sabitleme özellikleriyle de benzersiz bir video deneyimi yaşatıyor. N93’te, Carl Zeiss Vario-Tessar mercekli 3,2 megapiksel (2048 x 1536 piksel) kamera, 3x optik zum ve 20x’e kadar dijital zum özelliklerinin yanı sıra, görüntü netliğini artırmak amacıyla otofokus ve yakın çekim modu da bulunuyor. Bu gelişmiş cep telefonu, poz değerinden renk tonlarına ve beyaz dengesine kadar her türlü kayıt özelliklerini de gösteren aktif bir kamera menüsünü de içeriyor. Objektif kapağı, zum ve flaş için ayrı tuşların yer aldığı Nokia N93’te, fotoğraf ve video çekimleri arasında hızlı geçişlere olanak tanıyan bir kamera modu tuşu da çekimleri kolaylaştırıyor.

50 MB’ye kadar çıkabilen geniş dahili bellek kapasitesine ek olarak, 2 GB’ye kadar miniSD kartı da takılabiliyor. Böylece 90 dakikaya kadar DVD kalitesinde video çekimleri ya da yaklaşık 2.500 yüksek kaliteli fotoğraf saklanabiliyor. Ayrıca Nokia N93 kullanıcıları, bellek kartındaki fotoğraf ve videoları kolayca bir PC’ye aktarabiliyor; en sevdiklerini ise küçülterek yine N93’ün içinde saklayabiliyorlar.

Paylaşmak daha kolay
Nokia N93 ile çekilen fotoğrafları ve videoları paylaşmak çok kolay. Çektiklerinizi paylaşmak istediğiniz kişiler yanınızdaysa tek yapmanız gereken, görüntüleri 262.144 renkli ve 160 derecelik geniş bir izleme açısına sahip 2,4” QVGA ekrana (240 x 320 piksel) yansıtmak. Sıkıştırılmamış fotoğraf ve videolar e-posta, Bluetooth ya da Galeri’den blog’lara aktarma yoluyla anında iletilebiliyor. Çekilen görüntüler, TV kablosuyla ya da entegre WLAN ve UpnP (Universal Plug and Play – Evrensel Tak-Çalıştır) sistemiyle kablosuz olarak uygun bir televizyona da yansıtılabiliyor. Üstelik Nokia N93 ile Web’de sörf yapmaktan e-posta okumaya, doküman okumaktan oyun oynamaya kadar birçok işlev yine TV ekranında yapılabiliyor.

Yaratıcılığı kışkırtıyor
Nokia N93 ile fotoğraf ve videoları düzenlemek ya da bilgisayara aktarmak çok kolay. Standard Nokia N93 satış paketinde yer alan Adobe Premiere Elements 2.0, video klip, fotoğraf ve şarkı alımını kolaylaştırıyor; yüzlerce geçiş ve efektin kullanılmasına olanak tanıyor; özelleştirilebilir şablonlar sayesinde profesyonel kalitede video çekimleri yapılmasını sağlıyor. Çekimler DVD’ye kaydedilebiliyor, Web’de yayınlanabiliyor ya da e-posta ile gönderilebiliyor.

Çok işlevli mobil iletişim
Nokia Nseries multimedya serisinin en yeni ürünlerinden olan Nokia N93, kusursuz tasarımının yanı sıra gelişmiş bağlantı özellikleriyle de dikkat çekiyor. WLAN, 3G (WCDMA 2100 MHz), EDGE ve GSM (900/1800/1900 MHz) iletişim ağları üzerinden çalışabilen Nokia N93, İnternet’te dolaşma, içerik yükleme, e-posta alıp gönderme işlemleri için genişbant İnternet erişimi sağlıyor ve böylece hareket halindeyken de dünyayla bağlantıda kalınıyor. N93 bir yüzey üzerine konarak ekran yatay hale gelecek şekilde çevrildiğinde, manzara modunda İnternet’te sörf, 3G üzerinden TV izleme ya da hands-free video görüşmesi işlevleri gerçekleştirilebiliyor.

Daha fazla eğlence
Nokia N93’te, sıra dışı bir müzik deneyimi sunan stereo FM radyo ve dijital müzikçalar bulunuyor. Çalma listeleri oluşturulup, hoparlör ya da stereo kulaklık ile müzik dinlenebiliyor. Nokia Music Manager ile CD’lerdeki şarkılar cep telefonuna kolayca yüklenebiliyor. Ayrıca 2GB’lık harici miniSD kart ile yaklaşık 1.500 şarkı Nokia N93’e kaydedilebiliyor. Telefona yüklenmiş durumdaki 3 boyutlu N-Gage Franchise System Rush: Evolution oyunu da N93 keyfini daha da artırıyor.

Symbian işletim sistemi üzerinde S60 3rd Edition yazılım ile kullanılan Nokia N93’ün 2006 yazında piyasaya çıkması bekleniyor.

Nokia N93 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Eklenme tarihi: 10.09.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler